5G-verkko laajeni Lapissa jälleen – nyt myös Enontekiö, Salla ja Simo saivat uuden mobiiliverkon

23.05.23

Elisa on ensimmäisenä operaattorina tuonut 5G-verkon valtaosaan Lapin kunnista: nyt uusi mobiiliverkko on avautunut Enontekiölle, Sallaan ja Simoon. Tämä tarkoittaa, että lähes kaikki Lapin kunnat ovat jo 5G-verkon piirissä.

Enontekiöllä 5G on ensimmäisenä saatavilla Saana-tunturin kupeessa Kilpisjärven kylän alueella. Sallassa ja Simossa 5G-verkko palvelee ensimmäisenä kuntien keskustojen alueilla. Uusi mobiiliverkko tuo lisää sujuvuutta alueen asukkaiden, matkailijoiden sekä paikallisten yritysten elämään.

─ Elisa on edelläkävijänä rakentanut 5G-verkkoa pohjoisimpaan Suomeen, ja nyt uusi verkko ilahduttaa käyttäjiä jo laajasti eri puolilla Lappia. Laadukkaiden yhteyksien tuominen kaikkialle Suomeen on meille erityisen tärkeä asia, sillä suomalaiset hoitavat entistä enemmän päivittäisiä asioita mobiiliverkossa. Verkossa pitää riittää kaistaa ja nopeutta myös silloin, kun sen käyttäjämäärät lomasesonkeina moninkertaistuvat. Lapissa 5G vastaa muun muassa tähän haasteeseen, kertoo Juha Peltomäki, Elisan Pohjois-Suomen vt. aluejohtaja.

5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, eli verkkoon mahtuu huomattavasti aiempaa enemmän käyttäjiä. Lisäksi 5G-verkko tuo käyttäjilleen entistä nopeammat mobiiliyhteydet ja on edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-verkon käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-verkko kattaa yli 88 % suomalaisten asuinpaikoista 241 paikkakunnalla Suomessa. Lapissa Elisan 5G on saatavilla jo 19 paikkakunnalla, jotka ovat: Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Simo, Sodankylä, Tornio, Utsjoki ja Ylitornio. Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

Voit olla kiinnostunut myös näistä!