Pääkipua ja käsien kylmäämistä. Näiden syy voi johtua yllättävästä asiasta ­ vääränlaisesta hengityksestä. Fysiokeskus Koudassa fysioterapeuttina työskentelevä Pirkka Horsma on aiheen asiantuntija.

“Kaikille ihmisille jotka täällä käyvät ­ oli ongelmana sitten lonkka, selkä tai niska, pallean tutkiminen on erittäin tärkeää. Pallea antaa ikkunan siihen, mikä kehossa voisi olla pielessä”, Horsma selventää.

Horsma on käynyt opiskelemassa aihetta Tšekissä. Hän myös kuvaa tyypillisiä toimistotyöläisten vaivoja: “Jos ihmisellä on paljon jännittyneisyyttä niska-hartiaseudulla, se voi olla vääränlaisen hengityksen aiheuttamaa tiukkuutta. Pallean pitäisi olla pääasiallinen hengityslihas. Jo pelkästään hengityksen normalisointi voi olla todella iso apu.”

Katso videolta, kun hän kertoo aiheesta tarkemmin.

Fysiokouta
Verkkosivut
Facebook
Instagram
Linkedin

Rovaniemi-Online-uutiset-videokampanja-banneri

Timo Tapaninen

Olen Rovaniemi Onlinen perustaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Toimin myös Rovaniemi Onlinen omistavan Evigo Oy:n veturina. Kiinnostuksen kohteeni ovat paikallisuudessa sekä siinä, miten yritysten tarjoamat palvelut saataisiin paremmin meidän kaikkien tietoon. Minulla on yksi vuonna 2014 syntynyt poika. Asun Rovaniemellä ja olen kotoisin Posiolta.

Näytä kaikki julkaisut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *