Onneksi hiihtäjä saatiin takaisin rantaan ajoissa

Niin kuin olemme aiemmin jo kirjoittaneet, nyt on syytä olla varovainen jäiden kanssa. Tänään 20.4 hiihtäjä putosi jäihin Salmijärvellä lähellä Kolpeneentien laavua. Paikalla tapahtumaa todistanut Heli Majava näki kauhistuttavan tapahtuman aivan silmiensä edessä.

“Olimme kahvittelemassa laavulla, kun näimme hiihtäjän vajoavan jäihin. Onneksi olimme siinä aivan vieressä ja saimme yhteyden hätäkeskukseen. En osaa arvioida kuinka kauan ensimmäisen pelastusajoneuvon saapumiseen kului aikaa, mutta onneksi hiihtäjä saatiin takaisin rantaan ajoissa”, Majava kertoo.

Majava kertoo, että hiihtäjä pääsi ylös omin neuvoin.

“Hiihtäjä oli jo jään päällä pintapelastajien saapuessa. Nyt myöhemmin otin yhteyttä häneen ja hän kertoi selvinneensä säikähdyksellä”, Facebookin kautta tavoitettu Majava kertoo.

Kehoitukset on nyt syytä ottaa tosissaan

Pelastuslaitos muistuttaa, että jäällä on syytä liikkua erityistä varovaisuutta noudattaen ja asianmukaisesti varustautuneena. Jääalueilla voi olla sulapaikkoja myös merkittyjen reittien välittömässä läheisyydessä.

Toimitukosen huomautus: Kuvassakin, Salmijärven jäällä viranomaisten nauhoittaman alueen läheisyydessä, näkyy vielä pilkkijöitä. Kuva on otettu juttuun liittyvässä kohdassa 20.4 klo 15:00. Olkaa varovaisia, kun liikutte kevätjäillä. Sulaminen on nyt todella nopeaa.

Lähde: Tilannekeskus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *