Husky Park laajentaa Metsähirvaalle

28.07.21

Kuten monelle muullekin matkailualan toimijalle, myös Joulupukin Pajakylässä operoivalle Arctic Circle Husky Parkille koronapandemia oli sokki-isku. Korona muutti viikossa kaiken, Husky Parkin toiminnanjohtaja Kristian Erkkilä kertoo.

”Siinä sitä 20 työntekijän kanssa katseltiin, kun asiakasmäärä tippui hetkessä lähes nollaan”, Erkkilä muistelee puolentoista vuoden takaista aikaa.

Valtion maaliskuussa 2020 nopeasti tekemät sulkutoimet iskivät rekikoiratoimintaan, ehkä pahemmin kuin moneen muuhun toimialaan. Koirat kun tarvitsevat jatkuvaa ravintoa. Onneksi nopeasti heräsi myös erilaisia kansanliikkeitä huskyjen pelastamiseksi. Myös Husky Parkin koirat saivat ulkopuolista apua.

”Koirien kanssa ollessa tekemisissä peruskuluista ei voida kauheasti karsia, sillä kyse on elävistä eläimistä. Koirien hyvinvoinnista ei voi tinkiä ja sukupolvien täytyy jatkua. Tänään on tehtävä työtä, että huomenna voidaan toimia. Meillekin on tullut ruoka-apuja ja valtioltakin olemme saaneet tukia. Niistä kaikista on ollut toki suuresti apuja”, Erkkilä kiittää.

Kesällä lähinnä kotimaisia asiakkaita

Tänä kesänä kotimaiset vierailijat ovat löytäneet Napapiirille ja myös koirien pariin. Vierailijoista suurin osa on Etelä-Suomesta.

”Suomalaisille koirat eivät ole niin eksoottinen asia, kuin ulkomaalaisille, mutta tietenkin mitä suurempiin kaupunkeihin Suomessa mennään, sitä eksoottisemmaksi alueemme kokonaisuudessaan käy. Joitain satunnaisia ulkomaalaisia on käynyt, mutta heistäkin suurin osa on Suomessa asuvia”, Erkkilä kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Rovaniemi-Online-Uutiset-Husky-Park-Laajentaa-Metsähirvaalle2

Koiravierailuja joka päivä

Arctic Circle Husky Parkin erikoisuus on se, että he ovat auki joka päivä, vaikka monet muut yritykset Napapiirillä olisivatkin suljettuna, esimerkiksi sunnuntaisin.

”Olemme pyrkineet siihen, että meillä on joka päivä aktiviteettejä. Tarhavierailuja, joissa asiakkaat pääsevät tutustumaan koiriin. Opastettua kierroksia ja koirien kanssa leikkimistä. Meillä on myös Huskyhalialue, missä asiakkaat ja varsinkin lapset pääset lähempään kontaktiin koirien kanssa”, Erkkilä listaa.

Husky Parkissa voi kesällä osallistua huskypatikointeihin ja keskiyön patikointeihin. Myös valjakkoajelut pyöräkärryreellä ovat mahdollisia. Ennätyslämmin kesä on kuitenkin tuonut ajeluihin haasteita ja vasta nyt kelit alkavat antaa myöten reiteille pääsyyn.

”Helteillä on mukana aina koirien lämpöhalvauksen riski. Kyllä se raja kulkee tuossa 15 asteessa, että koirat voi päästää vetämään”, Erkkilä kertoo.

Toiminta laajenee vähitellen myös Metsähirvaalle

Napapiirillä Husky Parkin valjakkoajelut ovat verrattain lyhyitä, 500 metristä viiteen kilometriin. Ne tehdään pääosin oppaiden vetämänä. Yrityksen suunnitelmissa on kuitenkin kasvattaa palveluvalikoimaa ja sen vuoksi laajennus on edessä.

”Alamme tehdä yhteistyötä Hotelli Metsähirvaan kanssa. Suunnitelmissa on alkaa järjestää alueella neljän tunnin ja sitä pidempiäkin itse ajettavia safareita. Voimassa olevan epävarmuuden vuoksi, aloitamme toiminnan Metsähirvaalla vähitellen. Jonkin verran safareita alkaa siellä pyöriä jo tulevana talvena”, Erkkilä valaisee.

Rovaniemi-Online-Uutiset-Husky-Park-Laajentaa-Metsähirvaalle3

Sata koiraa ja seitsemän työntekijää

Vaikka koronatilanne on alkanut helpottaa ja rajoituksia on poistettu, on Husky Parkissa Napapiirillä vieläkin aika hiljaista verrattuna parhaimpiin vuosiin. Myös tulevan talven ennustaminen vetää henkilökunnan mietteliääksi.

”Joitain merkkejä piristyksestä on, mutta ei nykyään pysty enää luottamaan mihinkään. Tärkeää olisi, että valtion taholta keksittäisiin, mikä on se turvallinen tapa matkustaa. Uhka karanteenista on se pahin mahdollinen ulkomaalaisen matkailijan kannalta”, Erkkilä viestittää.

Oli vierailijoita tai ei, Husky Parkissa touhua riittää. Koirat ovat silminnähden iloisia, mutta rauhallisia.

”Meillä on tällä hetkellä vähän reilu sata koiraa ja se on sopiva määrä tähän meidän toimintaamme. Meitä työntekijöitä on ollut nyt pandemian aikana seitsemän. Meille on ollut tosi tärkeää, että työntekijöitä on riittävästi. Koirat tarvitsevat ammattitaitoista henkilökuntaa myös sen takia, että he pysyvät tottuneina ihmisiin ja jotain jäisi tekemättä, mikäli henkilökuntaa olisi vähemmän.


Arctic Circle Husky Park


● Sijainti: Joulupukin Pajakylä, Napapiiri
● Alueelle ja aktiviteetteihin voi tulla ilman varausta päivittäin.
● Myös varauksia voi tehdä osoitteessa visitrovaniemi.fi
● Kotisivut: huskypark.fi

Voit olla kiinnostunut myös näistä!