Mikäli asukas ei pääse hakemaan maskeja Kansalaistalolta ilmoitettuina aikoina, maskeja voi varata

Rovaniemen kaupunki jakaa kasvomaskeja ilmaiseksi vähävaraisille asukkailleen loppuviikosta.

Jakelu alkaa torstaina 27.8.2020 Rovaniemen keskustassa Kansalaistalolla (Rovakatu 23) klo 15–16.30. Jakelu jatkuu seuraavalla viikolla torstaina 3.9. klo 15–16.30 ja perjantaina klo 10–11.30. Tämän jälkeen maskeja jaetaan maanantaisin ja perjantaisin klo 10–11.30 ruokajakelun yhteydessä sekä torstaisin klo 15–16.30.

Maskeja jaetaan myös Rovaniemen kylissä. Jakeluajoista ja -paikoista tiedotetaan myöhemmin.

Mikäli asukas ei pääse hakemaan maskeja Kansalaistalolta edellä mainittuina aikoina, maskeja voi varata soittamalla numerosta 016-3560292 ja hakea niitä Kansalaistalolta erikseen sovittavana aikana.

Maskeja annetaan yksi kappale välttämätöntä joukkoliikennematkaa varten (maksimi 10 kpl/vko), yksi kappale ruokakaupassa asiointia varten (maksimi 2 kpl/vko), ja varalle maskit koronavirusnäytteenottomatkoja varten (2 kpl). Yhteensä maskeja voi noutaa enintään 14 kappaletta/viikko.

Maskeja jonottaessa tulee noudattaa THL:n ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta. Jakelutilaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa tulee desinfioida kädet.

Koronan tartuntaketjujen mahdollista selvitystä varten maskien hakijoilta kysytään yhteystiedot. Tulotietoja ei kysytä.

Kasvomaskeilla on tarkoitus ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Suomen hallitus on linjannut, että ensisijaisesti jokainen hankkii tarvitsemansa maskit itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla vähävaraisille ilmaiseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *