Kaupunginhallitus onnitteli Lapin kamariorkesteria Emma-palkinnosta – kokouksessa päätöksiä talousarviolainasta, maanvuokra-asioista ja REDUn kiinteistöohjelmasta

29.05.23

Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 29.5.2023. Lyhyet yhteenvedot päätöksistä on koottu tämän tiedotteen loppuun.

Kaupunginhallitus sai vieraakseen helmikuussa Vuoden klassinen Emma -palkinnon voittaneen Lapin kamariorkesterin. Kaupunginhallitus onnitteli kamariorkesteria Rovaniemen kaupungin puolesta arvokkaasta tunnustuksesta.

“En tiedä muistetaanko sitä aina, kuinka moninaista kulttuuri on ja millainen ennaltaehkäisevä vaikutus sillä on asukkaiden hyvinvoinnille”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila totesi puheessaan.

“Ajatelkaapa, tämä menestyksekäs albumi “Schnee”, mikä suomeksi tarkoittaa lumea, on levytetty missäpä muualla kuin Rovaniemen Korundi-salissa! Mestarillinen teos ilmentää kaupungin sielunmaisemaa. Kamariorkesteri kuvastaa myös hienolla tavalla sitä, mitä me olemme. Pohjoinen luonto, urbaani ympäristö, omintakeinen paikallisuus ja kansainvälisyys”, Junttila jatkoi.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan muun muassa seuraavia asioita:

  • Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin lausunnon REDUn kiinteistöjen käytön kehittämisohjelmaluonnoksesta seuraavalle kymmenelle vuodelle. Lausunnossa kiinnitetään huomiota erityisesti siihen, että mikäli kuntayhtymä päättää luopua Rovaniemellä osasta asuntoloita, ne tulee luovuttaa ensisijaisesti opiskelija-asumisen käyttöön. Lisäksi lausunnossa esitetään, että Porokadun kiinteistön ja Santasportin päärakennuksen osalta tehtävistä ratkaisuista käydään neuvottelut Redun ja Rovaniemen kaupungin kesken.
  • Kaupunginhallitus päätti nostaa 15 miljoonan euron talousarviolainan kaupungin ja konserniyhtiöiden tulevien investointien rahoittamiseksi. Vuoden 2023 talousarvion mukaan tänä vuonna nostettavien talousarviolainojen kokonaismäärä voi olla korkeintaan 32 miljoonaa euroa. Pitkäaikaisia talousarviolainoja ei ole vielä nostettu vuoden 2023 aikana.
  • Kaupunginhallitus päätti, että kaupunki vuokraa Lapin Timanttisahaus Oy:lle maata Isoaavan yksityistien varrelta kierrätystoimintaa varten. Alueella on tarkoitus murskata hyötykäyttöön betonia, joka ei sisällä haitta-aineita. Työkoneiden suojaksi on tarkoitus rakentaa kevytrakenteinen halli. Isoaavan yksityistien varressa on jo useita toimijoita, jotka käsittelevät maa-aineksia tai kierrättävät rakennusmateriaalia.
  • Lisäksi hallitus päätti, että Napapiiriltä osoitteesta Pukinpolku 2 puretaan maanvuokrasopimus vuokralaisen pyynnöstä. Tontti kuuluu asemakaavassa liike- ja toimistorakennusten korttelialueeseen ja on rakentamaton.
  • Kaupunginhallitus päätti muuttaa kaupungin entisen konserniasiamiehen työsuhteen purkamisen irtisanomiseksi. Päätös liittyi kaupungin vastaukseen entisen konserniasiamiehen oikaisuvaatimukseen. Muilta osin oikaisuvaatimus hylättiin.

Kokouksen pöytäkirja on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: https://rovaniemi.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kaupunginhallitus/Kokous_2952023

Kuva Arto Liiti.

Voit olla kiinnostunut myös näistä!