Älykeppi analysoi kehon liikkuvuuden – Kehon Korjaus luottaa kivun poistamiseen ilman kipua

26.08.21

Kehon Korjaus ja Saarenkunto muodostavat Citymarketin läheisyydessä toimivan hyvinvointikeskuksen.  Aluksi kotonaan palveluita tarjonnut Pasi Sarajärvi aloitti Saarenkylän toimipisteensä toiminnan noin kaksi ja puoli vuotta sitten.

”Tarjoamme näissä tiloissa nykyään kalevalaista jäsenkorjausta, klassista hierontaa sekä vyöhyketerapiaa ja tunnevyöhyketerapiaa. Lisäksi teemme uudella älykepillä liikkuvuusanalyysejä ja meillä on tässä samassa rakennuksessa myös kuntosali”, Sarajärvi taustoittaa.

Kehon Korjaus ja Saarenkunto työllistävät välillisesti seitsemän henkilöä, joista osa on hoitajia vuokrapöytäperiaatteella ja osa kuntosalipuolen personal trainereita yhteistyössä Oma Trainer Oy:n kanssa.

”Kuntosalimme on noin 100 neliön perinteinen, itsenäinen sali, missä kuka vain voi käydä. Se on sellainen mukava, pieni sali, missä saa treenata aika rauhassa”, Sarajärvi kertoo.


TE3 älykeppi tuo modernin teknologian hoitohuoneeseen

Uusi teknologia on muovannut myös Kehon Korjauksen työrutiineja. Haastatteluhetkellä saan eteeni jumppakepin näköisen putkilon, mikä värisee liikuttaessa ja näyttötaululle syttyy tekstiä ja numeroita.

”Me olemme ottaneet ensimmäisten joukossa Suomessa käyttöömme TE3 Mobility training stickin eli älykepin, mikä on kotimainen uusi innovaatio. Sen avulla saamme tietoa kehon liikeradoista ja kipukohdista”, Sarajärvi paljastaa.

Älykepin näyttötaululta pystyy seuraamaan jonkun tietyn kehon osan liikkuvuutta ja keppi voidaan myös ohjelmoida värisemään tilanteessa, jolloin liike tehdään väärin. Täten keppi opettaa käyttäjänsä tekemään liikkeet oikein. Siitä on hyötyä niin hoitomuotoja suunnitellessa, kuin esimerkiksi kuntasaliohjelmia luodessa ja myös niitä toteuttaessa.

Älykeppi on mukana Pasi Sarajärven työssä lähes päivittäin 

”Yleensä teen asiakkaille kepin avulla kolmetoista testiä sisältävän liikkuvuusanalyysin. Kun laite yhdistetään sovellukseen, löydämme helposti liikkuvuuden rajat – ongelmakohdat ja myös yliliikkuvuuden kohdat. Tuloksia analysoimalla pystyn antamaan asiakkaille täsmällisiä ohjeita, miten näistä ongelmista pääsisi eroon”, Sarajärvi kertoo.


Apua kipuun ilman kipua

Yleisurheilutaustan omaava Pasi Sarajärvi kertoo Kehon Korjauksen erottuvan muista manuaalisia terapiahoitoja tarjoavista yrityksistä kivuttoman ajatusmaailman kautta.

”Urheilu-urani aikana kävin usein hoidoissa, jotka eivät välttämättä olleet kaikkein miellyttävimmän tuntuisia. Sitten menin kerran kalevalaiselle jäsenkorjaajalle ja ymmärsin, ettei asia ollutkaan niin. Jumit lähtivät pois, mutta ilman kipua. Tuo elämys ei pelkästään vienyt minua tälle alalle, vaan se määrittelee nykyään myös filosofian ja toimintatavat meillä täällä Kehon Korjauksessa.

Hoitaminen kivuitta on Pasi Sarajärven mukaan nimenomaan ajatusmaailmaan liittyvä juttu.

”Me pyrimme käsin tarkasti kuuntelemaan miten lihakset ja muut kudokset vastaanottavat käsittelyä ja näin välttämään kivun tuottamista. Sen ovat jo tutkimuksetkin osoittaneet, ettei hieronnan tarvitse käydä kipeää ollakseen tehokasta vaan pikemminkin päinvastoin. Meidän juttumme on nimenomaan kivuttomassa mutta silti tehokkaassa hoitamisessa.”, Sarajärvi painottaa lopuksi.


Lisätietoja: www.kehonkorjaus.com

Kehon korjaus
Verkkosivut
Facebook

Voit olla kiinnostunut myös näistä!