KuntoPuro ja Kosketuksella Kerttu – mistä on kyse? Tanja Yli-Sirniö aloittaa hieronnan Rovakadulla

30.01.22

KuntoPuro on Rovaniemellä toimiva hieronta- ja hyvinvointipalveluita tarjoava yritys, jonka takaa löytyy oikea alan monitaituri, Kerttu Helynen. Hänellä on kokemusta hiihtomaajoukkueen lihashuollosta, lihas- ja vyöhyketerapiasta, elämäntaidon valmentamisesta sekä erityisesti kehon ja mielen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Helynen on sanojensa mukaan ainoa hyvinvoinnin ammattilainen, joka yhdistää hoidoissaan syvälihashieronnan lymfa- ja vyöhyketerapiaan, ja lisää siihen luontevasti vielä ihmisen henkisestä hyvinvoinnista huolehtimisen.

”On täysin selvä asia, että kaikki ihmisen kokemat kokemukset jäävät säilöön kehon hermolihasjärjestelmään. Ja kun hermolihasjärjestelmää aletaan käydä läpi, väistämättä käsiteltäväksi tulee myös ne tunnepuolen asiat.”

Kattava kokemus

Helysen käsittelyssä on käynyt useita julkisuudesta tunnettuja henkilöitä, jotka ovat vakuuttuneet Kertun lämpimästä ja kokonaisvaltaisesta lähestymisestä asiakasta kohtaan. Näin rovaniemeläisin silmin katsottuna, yhtenä merkittävimmistä asiakkaista voitaisiin pitää Antti Tuiskua, jonka yhdellä kiertueella Helynen oli mukana huolehtimassa sekä itse pääartistin, että hänen taustajoukkojensa kattavasta palautumisesta kiireisellä keikkakiertueella.

”Kertun taito aistia hoidettavan energiat ja se, miten missäkin tilanteessa asiakasta tulee hoitaa, on poikkeuksellinen”, kertoi Tuisku palautteessaan.

”Kertulla on lämmin, paljon aistiva sydän ja parantavat kädet”, Tuisku jatkoi.

Helynen on toiminut myös lihashuoltajana Suomen hiihtomaajoukkueessa ja hierojana Viron miesten hiihtomaajoukkueen huoltotiimissä.

Toiminnan laajentaminen valmennukseen

Asiakkaiden toiveiden perusteella Kerttu alkoi pohtia oppiensa jakamista eteenpäin opettamisen muodossa. Ympäriltä tuleva kova kannustus sai piilevät epäilyt jäämään taakse, ja niin syntyi Kosketuksella Kerttu.

”On iso kynnys lähteä opettamaan kädentaitoja, ja sitä, mitä itsellä on sisällä, niitä omia oppeja.”

Pohdinnan jälkeen syntyi ajatus valmennuksesta, jossa keskitytään Kertun uniikin hierontatekniikan lisäksi myös ihmisen henkiseen puoleen ja niiden yhteenliittymään. Valmennuksessa opetetaan keinoja mennä niin sanotusti pintaa syvemmälle a´ la Kerttu, jolloin ihmistä pystytään auttamaan kokonaisvaltaisesti kohti parempaa hyvinvointia.

Helynen jakoi tietoa ensimmäisestä valmennuksestaan asiakkaidensa välityksellä, ja valitsi lukuisista hakemuksista lopulta viisi henkilöä valmennukseensa. Valmennus toteutettiin pitämällä yksi valmennusviikonloppu kuukausittain, jossa valmennuksen osa-alueita käytiin yhdessä intensiivisesti läpi. Valmennus sisälsi paljon Kertun läsnäoloa, opastusta sekä syvällisiä keskusteluja, sillä perusajatuksena on se, ettei huolleta pelkkää kehoa; myös mielen huolto kuuluu olennaisesti ihmisen hyvinvointiin.

Opit jatkavat elämäänsä – Tanja Yli-Sirniö aloittaa hieronnat Rovakadulla

Yksi valmennuksessa olleista henkilöistä oli Tanja Yli-Sirniö, joka oli jo ennen valmennusta toiminut hierojana sairaanhoitajatyönsä ohella. Koulutetuksi hierojaksi hän valmistui vuonna 2018, ja Helysen Kosketuksella Kerttu– valmennuksesta hän valmistui hiljattain. Artikkelin kirjoitushetkellä tammikuussa 2022, Yli-sirniö on aloittanut hierontatoimintansa Rovakatu 4:ssa, Kerttu Helysen oppeja työssään hyödyntäen.

Yli-sirniön lisäksi valmennuksesta valmistui myös Susanna Hyvärinen, jonka käsiteltäväksi on mahdollista päästä urheiluopistolla Santasportilla. Muut valmennuksesta valmistuneet toimivat muualla Suomessa.

Valmennuksesta vastannut Kerttu Helynen asuu itse nykyisin Oulussa, mutta hänellä on tarkoitus jatkaa Kosketuksella Kerttu- valmennuksen parissa, johon hän toivookin saavansa lisää innokkaita uuden oppijoita. Valmennuksen pilotti oli kaikkien osallisten mielestä niin onnistunut, että intoa jakaa oppeja edelleen on vain kasvanut entisestään.

Lisätietoja tulevista valmennuksista voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kuntopuro@gmail.com

Tanja Yli-Sirniön hieronnoista lisätietoa löytyy hänen Facebook-sivuiltaan https://www.facebook.com/Hieroja1

Voit olla kiinnostunut myös näistä!