Toivomme tapahtumajärjestäjien inspiroituvan pienimuotoisista, lämminhenkisiä ja yhteisöllisistä tapahtumaideoista

Rovaniemi-viikkoa vietetään 6.-12.9.2021 – tänä vuonna jo 41. kerran. Yhteisen tapahtumaviikon aikana juhlistetaan kotikulmia ja toivotetaan vieraita tervetulleeksi. Syksyn 2021 ohjelmahakuun voi hakea 8.8. mennessä Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterin kautta.

Minkä palan kotikaupunkia sinä haluat jakaa yhdessä muiden kanssa? Rovaniemi-viikolla koetaan toista sataa tapahtumaa, jotka levittäytyvät laajalle kaupunkialueelle. Monimuotoisen tapahtumaviikon aikana pohjoisen taian koti hehkuu eläväistä kulttuuria, yhteisöllisiä kohtaamisia ja iloa ympäröivästä luonnosta. Tapahtumat tuovat esille kaupungin historiaa ja nykypäivää ja juhlistavat kaikkia niitä asioita, jotka tekevät kotikaupungista merkityksellisen paikan elää ja vierailla.

Rovaniemi-viikko on yleisluontoinen festivaali ja sateenvarjotapahtuma, joka kutsuu kaikki kaupunkilaiset mukaan luomaan yhteistä ohjelmaa. Tapahtumat ovat kaupunkilaisilta kaupunkilaisille ja ohjelmisto on aina asukkaidensa näköinen ja ylpeästi rovaniemeläinen. Tapahtumia järjestävät perinteisesti niin julkisen sektorin toimijat, yritykset ja yhteisöt kuin yksityishenkilötkin. Kokonaisuutta koordinoi Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto.

Viikon ohjelmassa on koettu mm. liikunta- ja kulttuuritapahtumia, tori- ja korttelijuhlia, yhteisöllisiä taidetyöpajoja, kävelykierroksia, paikallisiin palveluihin tutustumista, näyttelyitä ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Lauantaina on nautittu erityisesti taiteen ja kulttuurin tapahtumista ja sunnuntai on vakiintunut kulttuurikohteiden avoimien ovien päiväksi.

“Tässä ajassa muutoksiin on edelleen hyvä varautua lyhyelläkin varoajalla. Toivomme tapahtumajärjestäjien inspiroituvan pienimuotoisista, lämminhenkisiä ja yhteisöllisistä tapahtumaideoista”, kertoo Rovaniemi-viikon koordinaattori Roosa Nevala.

Rovaniemi-viikolla on kaupungissamme jo pitkät perinteet. Ajankohta pohjaa vanhoihin kauppakirjoihin, joista löytyy varhaisin maininta Rovaniemestä 7.9.1453. Alun perin päivän mittainen juhla on laajentunut vuosien varrella kokonaiseksi kaupunkifestivaaliksi Rovaniemi-päivän, 7.9. ympärille. Ydinviesti on säilynyt ennallaan – viikolla juhlitaan edelleen rakasta kotikaupunkia.

Lue lisää: https://www.rovaniemi.fi/rovaniemi-viikko

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/Rovaniemiviikko/

Instagram: https://www.instagram.com/rovaniemiviikko/

Jutun kuva: Rovaniemen kaupunki

Timo Tapaninen

Olen Rovaniemi Onlinen perustaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Toimin myös Rovaniemi Onlinen omistavan Evigo Oy:n veturina. Kiinnostuksen kohteeni ovat paikallisuudessa sekä siinä, miten yritysten tarjoamat palvelut saataisiin paremmin meidän kaikkien tietoon. Minulla on yksi vuonna 2014 syntynyt poika. Asun Rovaniemellä ja olen kotoisin Posiolta.

Näytä kaikki julkaisut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *