Lapin Panimon uudistukset ja pubi saaneet hyvän vastaanoton

07.09.21

”Pienpanimokulttuurin edistäminen on meidän tärkein tehtävämme. Olemme valinneet myymälään myyntiin muidenkin panimoiden juomia. Myös sellaisia, joita ei saa mistään muualta”

Monen muun yrityksen tavoin, myös rovaniemeläinen pienpanimo Lapin Panimo, sai koronapandemian myötä kehitysideoidensa toteuttamiseen lisävauhtia. Heidän oli luotava palveluita, mitkä palvelevat paremmin paikallisia asiakkaita.   

”Ennen koronaa, meidän tärkein asiakasryhmämme olivat ravintolat, mutta nykyään kaupoissa myydään tuotteitamme jopa hivenen enemmän kuin ravintoloissa. Kehitys johtuu tietenkin ravintoloihin kohdistuneista rajoituksia”, kertoo Lapin Panimon toimitusjohtaja Arturs Dutka.

”Meillä oli panimon tilojen kohdalla kehityssuunnitelmia aiemminkin, mutta koronatilanne sekä valtion kehitysrahoitukset mahdollistivat suunnitelmien toteen laittamisen nopeuttamisen. Laajensimme näitä Teollisuustien tiloja. Teimme tänne suuremman myymälän sekä Pubin” Dutka jatkaa. 

Lapin Panimon panimotuotteiden valikoimasta löytyy tällä hetkellä 15 omaa tuotetta. Oluiden lisäksi valikoimassa on yksi lonkerolaatu. Kaikki saatavilla olevat omat tuotteet löytyvät joko panimon myymälän tai pubin puolelta.

”Tämä on ainoa paikka, missä koko valikoimamme on tarjolla. Ei kauppojen hyllyille saa kaikkia tuotteita esille, mutta täällä ne ovat kaikki saatavilla”, Dutka kertoo.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Rovaniemi-Online-uutiset-Lapin-Panimo-uudet-tilat

Myymälässä omia ja muidenkin tuotteita

Lapin Panimon myymälä sijaitsee pubin kanssa samoissa tiloissa. Myös panimon tilat ovat samassa rakennuksessa. Myymälästä löytyy muidenkin, kuin Lapin Panimon tuotteita.

”Pienpanimokulttuurin edistäminen on meidän tärkein tehtävämme. Olemme valinneet myymälään myyntiin muidenkin panimoiden juomia. Myös sellaisia, joita ei saa mistään muualta – alkoholittomiakin vaihtoehtoja löytyy”, Dutka sanoo.

”Myymälästä saa myös muun muassa paitoja, huppareita, lippalakkeja, siirappia, hillatuotteita, paikallisen kahvipaahtimon kahveja, kuivaa lihaa sekö Lapissa tehtyjä koruja – lappihenkisiä tuotetta”, Dutka jatkaa listaten.

Pubi, kabinetti, after work ja tapahtumat 

Lapin Panimon pubi on avoinna heti myymälän avauduttua ja on auki iltamyöhään. Sunnuntaisin koko panimo on kiinni. Pubista saa panimotuotteiden lisäksi myös kahvia ja teetä sekä drinkkejä. Palaute pubista on ollut positiivista.

”Kyllä ihmiset ovat pitäneet pubistamme. Se on aika rauhallinen, koska emme ole pakattuna täyteen koko ajan. Baari on tyylikäs ja sieltä saa meidän omia tuotteitamme. Meillähän on täällä aivan oma German Pale Ale hanaoluena, mitä ei saa pullosta tai mistään muualta hanajuomana”, Dutka paljastaa.

Lapin Panimon pubi ja kabinettitila vaikuttavat sopivan hyvin esimerkiksi yritystapaamisille ja kokouksille. Tiloissa on mahdollista osallistua panimokierroksille sekä maistella tarjolla olevia tuotteita. Voisi kuvitella varsinkin työikäisten viihtyvän tiloissa. Samaa mieltä on myös toimitusjohtaja Arthurs Dutka.

”Me haluamme tuoda tällaista After Work -kulttuuria tähän paikkaan. Täällä on hyvä hetkeksi hengähtää työpäivän jälkeen, miksi ei myös pitää asiakaspalaveria tai kokousta. Tällaisiin tarkoituksiin ei tiloja täällä teollisuusalueella oikein muuten löydy”, Dutka sanoo.

”Yksi positiivisen palautteen aihe, ovat olleet myös nuo tapahtumamme. Meillä kävi kesäkuisissa voimamieskilpailuissa parhaillaan 450 vierailijaa yhtä aikaa. Siitä tapahtumasta opimme paljon ja jatkossa tulemme varmasti järjestämään tapahtumia lisää”, Dutka lupaa lopuksi. 

Lisätietoja: www.lapinpanimo.fi

Lapin Panimon uudet tilat syksyllä 2021

Voit olla kiinnostunut myös näistä!