Lappicasta ilmainen koronatestaus kaikille – ajanvarauksella

14.07.21

Kaikki yli kuusivuotiaat ovat tervetulleita meille koronanäytteenottoon.

Viikolla 35 alkanut nopea koronatilanteen heikentyminen sai rovaniemeläiset käymään ahkerasti koronatesteissä. Pelkästään lauantaina 10.7 testeissä kävi noin 760 ihmistä. Kaupunki onkin kiitellyt asukkaita vastuunkannosta ja näyttää siltä, että potentiaaliset altistuneet on tavoitettu hyvin, ja koronatilanne on toistaiseksi rauhoittunut.

Koronatestiin jonottaminen, varsinkin viimeviikkoisen kaltaisissa tilanteissa, voi olla turhauttavaa. Onkin hyvä tietää, että ilman ajanvarausta toimivien Mehiläisen ja Terveystalon testipaikkojen lisäksi Lappicaan pääsee näytteenottoon ajanvarauksella.

Kuten muutkin koronatestipaikat myös Lappican testit ovat tarkoitettu kaikille, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Anne Kunnari.

”Kaikki yli kuusivuotiaat ovat tervetulleita meille koronanäytteenottoon. Testi on ilmainen oirehtiville, olipa heidän kotipaikkakuntansa missä päin Suomea tahansa. Myös ulkomaalaiset oirehtivat testataan maksutta”, Kunnari kertoo.

Lappican testiin pääsee ajanvarauksella, joten jonottaa ei tarvitse.  Ensimmäisen koronatestiajan saa soittamalla Lappican puhelinpalvelunumeroon 020 692 190. Puhelinvarauksen palvelu on auki ma-to 7.30-14:30 ja pe 7:30-13:30 sekä lauantaina 17.7 kello 7.30- 11.30.

Aikaisemmin Lappicassa asioineet ja ensimmäisen testin jälkeen ajan voi varata myös sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa www.lappica.fi.

Testit arkisin – tarvittaessa myös lauantaisin

Tällä hetkellä Lappicalla on kaksi testauspistettä, jotka molemmat sijaitsevat Rovaniemen linja-autoaseman Nesteen puoleisella pihalla, Koronapiste-kontissa. Testauspisteet ovat avoinna ma-to 7:30-15:30 ja pe 7:30-14:30. Lappicalla on myös mahdollisuus nostaa testauskapasiteettia tarvittaessa.

”On meillä ollut välillä kolmekin testauspistettä ja olemme testanneet tarpeen tullen viikonloppuisin. Jatkossakin pyrimme reagoimaan kapasiteetin kasvattamisella, mikäli edellisviikkojen kaltaisia koronatilanteen heikkenemisiä esiintyy”, Kunnari valottaa.

Lappican käytössä oleva testi on pika-antigeenitesti, jonka tuloksen saa 1-2 tunnissa. Myös testaustodistuksen saa 14.7 alkaen OmaKannasta, kertoo Lappican tietohallintokoordinaattori Petteri Heikki

”Tämä on tervetullut uudistus. Testaustodistus löytyy jatkossa OmaKannasta ja se on niin sanottu EU-tason todistus, Heikki, täsmentää.

Lappicalle avautuu uusi piste 16.8

Varsinkin paikallisena työterveystalona tunnettu Lappica laajentaa toimipisteitään Rovaniemellä, kertoo toimitusjohtaja Kunnari.

”Meidän Lapinkävijäntien toimitilat ovat käyneet ahtaaksi toiminnan laajentuessa ja sen vuoksi siirrämme työterveyden asiantuntijoiden vastaanottotilat  osoitteeseen Hallituskatu 26. Näitä asiantuntijoita työterveydessä ovat, työterveyspsykologit ja työfysioterapeutit., Kunnari informoi lopuksi.

Työterveys Lappica
Omistajat:
Rovaniemen kaupunki
Lapin sairaanhoitopiiri
Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä
Ranuan kunta,
Sodankylän kunta
Ylitornion kunta.

Työterveys Lappica on paikallinen Likiliike.

Lisätietoja koronatestauksesta ja Lappicasta: https://www.lappica.fi/

Voit olla kiinnostunut myös näistä!