Haluamme varmistaa omalta osaltamme tärkeiden hyvinvointia tuottavien palvelujen läsnäolon ihmisten arjessa

Monde On Air on Rovaniemen kaupungin kulttuuripalveluiden ja nuorisopalveluiden yhteistyössä lanseeraama uusi palvelu, joka tarjoaa kulttuurisisältöjä kaikenikäisille kuntalaisille livestreamattuna suoraan kotiin Facebookin, Youtuben ja Twitchin välityksellä. Lähetyksiä tehdään viikoittain toukokuun loppuun saakka.

Monde On Air lähetysten toivotaan tavoittavan koko Rovaniemen laajan kaupunkialueen kyliä myöten. Digitaalisuus mahdollistaa rovaniemeläisen tarjonnan leviämisen myös yli kuntien ja maiden rajojen. Streamauksia tehdään myös paikallisiin palvelutaloihin, päiväkoteihin ja kouluille, sekä etäopetuksessa hyödynnettäväksi.

– Haluamme varmistaa omalta osaltamme tärkeiden hyvinvointia tuottavien palvelujen läsnäolon ihmisten arjessa myös poikkeustilan aikoina. Se on nyt aivan erityisen tärkeä tehtävä yhteisön hyväksi. Uusilla streamattavilla palveluilla halutaan tuottaa positiivisia elämyksiä, iloa ja tekemistä kuntalaisten arkeen, kertoo Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Roosa Nevala.

Ensimmäinen lähetys 1.4

Keskiviikon 1.4. ensimmäisessä Monde On Air lähetyksen ohjelmassa on klo 10 Kunnan poikien Talking bass -vinkkausluento sekä konsertti klo 13. Paikalla myös Seija Ålander kirjastolta kertomassa Lapin kirjallisuuspalkinnosta. Illalla klo 19 lavan ottavat haltuun Keke Lammassaari ja Maisemapiiri kollektiivi.

Kaikki on tapahtunut nopealla aikataululla, mutta olemme ylpeitä kokonaisuudesta

Poikkeustilasta versosi uusia palveluita – Myös muut toimijat tervetulleita yhteistyöhön


Poikkeustila aiheutti merkittäviä muutoksia niin kulttuuri- kuin nuorisopalveluidenkin kevääseen. Siirtojen ja peruuntumisten ei annettu olla esteenä laadukkaiden palvelujen tarjoamiselle kuntalaisille ja uuteen tilanteeseen sopeuduttiin nopeasti kehittämällä uusia digitaalisen toiminnan muotoja. Lähetyksiä tehdään Mondelta käsin tyhjille yleisöille ajankohtaiset turvajärjestelyt huomioiden.

– Nuorisopalveluiden vasta uusittu ja hyvin varusteltu Monden sali jäi kevään tapahtumien peruuntuessa hiljaiseksi, joten oli luontevaa lanseerata se uusien palvelujen ja lähetysten tukikohdaksi. Keräsimme pikaisesti rivimme yhteistyöhön. Kaikki on tapahtunut nopealla aikataululla, mutta olemme ylpeitä kokonaisuudesta ja sen monipuolisuudesta. Uskomme, että nyt luodut käytännöt jäävät elämään jatkossakin osana palvelujamme.“, kertovat Rovaniemen kaupungin nuorisotoiminnan koordinaattori Henrietta Tapio ja kulttuurituottaja Roosa Nevala.

Kulttuuri- ja nuorisopalveluiden testattua uusia digitaalisia kanavia niitä voivat hyödyntää myös kaupungin muut toimijat, jotka ovat tervetulleita tekemään lähetyksiä Monde On Airin alla ja vierailemaan erityisesti torstaisin järjestettävissä info-illoissa. Sisällöt täydentyvät ja kehittyvät kevään mittaan.

Teemana paikallisuus


Monde On Air ohjelmiston keskiössä on vahvasti paikallisuus. Esiintyjät edustavat Rovaniemen omaleimaista kulttuurielämää ja lähetyksillä pyritään tukemaan haastavassa tilanteessa olevia paikallisia toimijoita tarjoamalla töitä ja esiintymismahdollisuuksia. Keskiviikon ja lauantain lähetyksiä isännöi kirjaston erikoiskirjastonhoitaja Jaakko Laitinen. Ohjelmistossa nähdään kevään aikana mm. runoutta, teatteria, standuppia, kirjallisuutta, musiikkia, musiikillisia luentoja ja pelistreamauksia. Streamaus mahdollistaa myös nuorisopalveluiden Rock Academy-hankkeen toiminnan jatkuvuuden ja lavalle nousee useita rovaniemeläisiä nuorten yhtyeitä.

Myös ajankohtaiset keskustelut, haastattelut ja tietoiskut ovat tärkeässä roolissa.

– Torstain haastattelustreamilla pyritään tarjoamaan ajankohtaista ja luotettavaa tietoa suoraan paikallisilta asiantuntijoilta. Erityisesti nuorille on tärkeää saada tietoa ja kuulla keskusteluja tuttujen ohjaajien ja asiantuntijatahojen välillä, kertoo nuorisotoiminnan koordinaattori Henrietta Tapio.

Vuorovaikutteisuus lähetyksissä on tärkeää, joten katsojien toivotaan osallistuvan lähettämällä paljon kommentteja ja kysymyksiä.

Monde On Air livestreamit Mondelta 1.4. alkaen

Keskiviikko:
Klo 10 Ohjelmaa lapsille
Klo 13 Ohjelmaa ikäihmisille
Klo 19 Ohjelmaa kaikenikäisille / nuorille / aikuisille

Torstai:
Klo 18 Nuorisotiedotuspiste Popparin haastattelustream
Klo 18 Pelitalo Montendon pelistream

Lauantai:
Vuoroviikoin klo 19
Nuorisopalveluiden bändi-ilta
Kulttuuripalveluiden kulttuuri-ilta

Monde On Air Facebookissa: https://www.facebook.com/MondeOnAir
Monde On Air Youtubessa: https://www.youtube.com/channel/UCqIr2cEeIFJyyyIVWhyc-bA
Nuorisotiedotus Popparin Twitch: https://www.twitch.tv/nuorisotiedotuspoppari
Pelitalo Montendon Twitch: https://www.twitch.tv/pelitalomontendo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *