Mäntyvaaran frisbeegolfrata valmistuu arviolta elo-syyskuussa

14.07.23

Rovaniemen asukkaiden toiveesta rakennettavat Mäntyvaaran frisbeegolfrata ja Korkalovaaran toiminnallinen puisto etenevät. 

Frisbeegolfradan suunnitelma on valmistunut. Radanrakennustyöt alkavat näillä näkymin elokuussa. Rata on käyttökunnossa arviolta elo-syyskuun vaihteessa. Rata rakennetaan Isoaavantien ja raviradalle menevän Mäntyvaarantien risteyksen tuntumaan. Rata toteutetaan kaupungin ja frisbeegolf-seurojen yhteistyönä: seurat ovat suunnitelleet radan ja kaupunki hyväksyy suunnitelmat.

Toiminnallinen puisto on valmistelussa edennyt niin, että Karinrakanpuiston pururadan varrelle suunnitellaan 3-4 laitteen ulkokuntoilupaikkaa. Tämä tehtiin kustannussyistä, jotta 40 000 euron määrärahasta suurin osa saadaan käytettyä laitteisiin.

Alueen asukkailla on nyt mahdollisuus kommentoida laitesuunnitelmaa ennen toteutusta. Linkki kyselyyn löytyy kaupungin verkkosivujen uutisesta osoitteesta rovaniemi.fi.

Kuntoilupaikka sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Karhuntien, Hillapolun ja Karinrakanpolun loppua. Se on saavutettavissa pyörällä ja kävellen. Laitteiden on tarkoitus soveltua monen ikäisille.

Ulkokuntoilupaikalle on haettu toimenpidelupa. Kun lupa on saatu, kaupunki kilpailuttaa laitehankinnat. Kaupunki tiedottaa ulkokuntoilupaikan rakentamisen etenemisestä myöhemmin.

 

Kuntalaiset saivat äänestää, mihin varoja käytetään

Frisbeegolfrata ja ulkokuntoilupaikka saivat alkunsa, kun Rovaniemen kaupunki käynnisti osallistuvan budjetoinnin viime vuonna. Siinä kuntalaiset pääsevät mukaan yhteisten varojen käytön suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Kuntalaiset saivat ehdottaa ideoita ja äänestää kahdeksasta vaihtoehdosta tekoja, jotka kaupunki toteuttaisi. Tekoihin varattiin yhteensä 60000 euroa.

Eniten ääniä saivat frisbeegolfrata Mäntyvaaraan ja toiminnallinen puisto Korkalovaaraan.

Äänestys oli avoinna kaikille rovaniemeläisille, mutta tuloksessa painotettiin lasten ja nuorten sekä Korkalovaaran asukkaiden antamia ääniä. Osallistuvan budjetoinnin kautta haettiin tekoja lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä Korkalovaaran asuinalueen kehittämiseksi.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä!