Metsä Mindfulness -kurssit alkavat nyt elokuussa

05.08.21

”Nykyihminen on vähän vieraantunut metsästä. Sitä voidaan pelätä tai kliiniseen kotiympäristöön tottunut saattaa karsastaa luonnontilassa olevaa metsää.”

Oletko huomannut, että tapamme tehdä retkiä tai syymme mennä luontoon on muuttunut sosiaalisen median kasvun myötä? Elämme suoritusyhteiskunnassa, missä paahdamme paikasta a paikkaan b, emmekä juuri keskity siihen, mitä siinä välillä tapahtuu. Oikeastaan se perille pääsykään ei enää ole niin merkittävää, kunhan reissusta saa aikaiseksi edes yhden hyvän Instagram -kuvan.

Mindfulness, eli tietoisuustaito, on menetelmä, missä ihminen suuntaa tarkkaavaisuutensa ajankohtaisesti käsillä olevaan hetkeen. Ajatuksena on päästää irti menneestä ja lopettaa myös tulevaisuuden miettiminen. Hetkeksi unohtaa arjen murheet, työpaineet ja nykyinen hektinen elämäntapamme.

Metsä Mindfulness on kaikkea tuota edellistä, mutta läsnäolopaikkana on metsä. Miksi juuri metsä – siihen vastaa tuore Metsä Mindfulness -yrittäjä Carita Sammalniemi.

”Nykyihminen on vähän vieraantunut metsästä. Sitä voidaan pelätä tai kliiniseen kotiympäristöön tottunut saattaa karsastaa luonnontilassa olevaa metsää. Tieteellisesti ajatellen metsällä on kuitenkin suuri terveydellinen vaikutus ihmiseen ja sen vuoksi haluan tehdä Metsä Mindfulnessia”, Sammalniemi kertoo.

Vastapainoa arjen hektisyydelle

Carita Sammalniemi sanoo olevansa itsekin suorittaja ja juuri sen vuoksi mindfulness onkin tullut osaksi hänen arkea.

”Ei suorittamisessa mitään pahaa ole, eikä niissä Instagram-kuvissakaan, mutta siinä vaiheessa, kun se mielentila hallitsee elämää 24/7, on tärkeää pysähtyä. Yksi keino tähän on esimerkiksi Metsä Mindfulness, missä opetellaan hengittämään ja tarkkailemaan omaa kroppaa ja ympäröivää luontoa”, Sammalniemi taustoittaa.

”Minä olen töissä henkilöstöpuolella ja työ on hyvin mukaansa tempaavaa. On mahtavaa tulla hetkeksi metsään ja rauhoittua, unikin tulee sitten illalla paremmin”, Sammalniemi jatkaa.

Metsä Mindfulness on matalan kynnyksen arkista toimintaa

Tietoisuustaitojen ylläpito kuulostaa aluksi varsin korkealentoiselta, mutta Caritaa kuunnellessa alkaa ymmärtää, että hänen tekemät Metsä Mindfulness -harjoitukset ovat hyvin arkisia, eikä niiden takana ole mitään poppaskonsteja.

”Käytännössä tämä on mindfulness harjoitusten tekemistä ja metsässä olemista yhdistettynä. Teemme hengitys ja rauhoittumisharjoituksia sekä itsemyötätuntoharjoituksia, joiden tarkoitus on auttaa meitä olemaan armollisempia ja myötätuntoisempia itseämme kohtaan. Periaatteessa samoja asioita, mitä jokainen meistä tekee päivittäin, jopa huomaamattaan. Nyt ne vain tehdään metsässä ja ohjatusti”, Sammalniemi kertoo.

Metsä Mindfulness aloittaa ensimmäiset kurssinsa elokuussa

”Meistä moni ei vaan lähde itsekseen metsään, vaikka asuisimme aivan metsän laidalla. Ryhmätunnilla metsään lähdetään yhdessä, ja kun aika on kalenterissa, se saa ikään kuin patistettua lähtemään metsään”, Sammalniemi sanoo naurahtaen.

Mindfulness maanantait, kurssi

Kurssin päivämäärät
9.8
16.8
23.8
30.8

Kurssille ilmoittautuessasi ilmoittaudut siis kaikille 4:lle tunneille.

Tunnit pidetään klo. 17:30 – 18:30 Ounasvaaralla. Hinta 55€/osallistuja.

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 3. Huomioittehan, että kaikki tunnit pidetään ulkona metsässä lähes säässä kuin säässä☀️⛅️🌧❄️. Poikkeuksista ilmoitetaan erikseen.


Metsä Mindfulness
Facebook
Instagram

Voit olla kiinnostunut myös näistä!