Minimani on saapunut (video)

26.08.20

Onhan tämä ollut jo tähänkin saakka aikamoinen projekti

Energinen mies pukkaa jonossa olevia uuden karheita ostoskärryjä ja puhuu samalla puhelimeen. Katse käy välillä olkapään taakse hänen katsoessa automerta, mikä on pysäköitynyt kaupan pihalle. Hymy nousee miehen kasvoille.

Eletään elokuun viimeistä keskiviikkoa ja Rovaniemelle hartaasti rakennettu ja paljon odotettu Minimani on aukaistu. Avajaispäivä on täyttänyt uuden hypermarketin uteliaista asiakkaista, jokainen parkkipaikka on lähestulkoon täynnä – liikenteenohjaajat viittovat kuljettajat reiteilleen.

Minimani on uusi tulokas Rovaniemellä. Osalle tuntematon vähittäiskauppaketju on perheyritys, joka työllistää noin 350 henkilöä ympäri Suomea. Rovaniemellä työntekijöitä on kaikkiaan noin 50.

Pysäytän äsken ostoskärryjonoa kiireisenä pukanneen Minimanijohtaja Harri Kallan, jotta saisin häneltä muutaman tunnelmasitaatin avajaispäivästä.

”Fiilis on kyllä nyt korkealla. Avajaiset ovat sujuneet mainiosti ja onhan tämä ollut jo tähänkin saakka aikamoinen projekti”, Kalla avaa tuntemuksiaan.

Rovaniemi ei ole enää entisensä

Minimanissa astellessa tuntuu, kuin ei olisi enää Rovaniemellä. Kaikki on niin suurta ja pinnat ovat uusia. Uusi tavaratalo vaikuttaa varsin monipuoliselta.

”Ollaanhan me monipuolinen. Meillä on merkkituotteita, paikallisia tuotteita, laajat ruoka- ja hedelmä-vihannes-valikoimat sekä tietenkin kodintavaroita, sisustamisen ja vapaa-ajan tuotteita ja työkaluja. Yhteensä 100 000 eri tuotenimikettä”, Kalla paljastaa.

Minimanissa on hypermarketille tyypillisesti myös muita liikkeitä liikkeen sisällä. Äkkiseltään huomaan Postin ja Matkahuollon pakettipisteet, omatoimipyykkipesulan, Subwayn ja Feenixin ravintolan.

Ensimmäinen kosketus Minimaniin on positiivinen. Keskeinen sijainti on luonnollisesti plussaa, mutta kehuja kerää myös se, että työntekijöitä on kassoilla sekä käytävillä riittämiin. Myös hygienia-asiat on hoidettu hyvin ja ihmisillä on tilaa itselleen. Kassoille ei myöskään syntynyt jonoja, mikä voisi olla ahdistavaa avajaispäivänä nykyään.

Ohessa video avajaisista

https://www.facebook.com/121200929274154/videos/3456175414444431

Voit olla kiinnostunut myös näistä!