Lauri-talon idyllisessä pihapiirissa järjestetään lauantaina 7. elokuuta kello 11-16 Naisten monikulttuurinen Kesäfestari. Tapahtumassa avataan pitkin päivää ovia eri maiden kulttuureihin ja naisten hyvinvointiin. Kävijöille on tarjolla lukuisia tilaisuuksia tutustua uusiin ihmisiin, herkkuihin ja naisyrittäjien muihin tuotteisiin ja palveluihin.

Lauri-talon pihapiirissä pidettävässä basaarissa on nähtävillä ja myytävänä koruja, vaatteita ja pientä syötävää Palestiinasta ja Pakistanista. Sieltä löytyy taidetta, käsitöitä ja kosmetiikkaa. Lisäksi siellä voi päästä kokeilemaan kiinalaista kehonhoitoa ja saat mahdollisuuden otattaa itsestäsi näyttävän valokuvan.

Festareiden päälavalla nähdään kulttuurinen muotinäytös, jossa on mukana etnisiä asuja Rovaniemellä asuvilta maahanmuuttajilta ja paikallisilta yrittäjiltä. Kesäkahvilassa on taidenäyttely ja siellä on tarjolla kakkuja sekä muuta syötävää koko päivän.

Pihapiirin rakennuksen työpajoissa opetetaan joogaa ja niissä voi kokeilla muotinäytöskävelyä, oppia itseluottamusta kohottavia toimintatapoja sekä harjoitella piirtämisen ja kirjoittamisen yhdistämistä. Onpa siellä myös esillä horoskooppien saloja sekä israelilaisia kansantansseja. Lauri-talon verstaalla rakennellaan himmeleitä.

Naiset yhdessä järjestelyissä mukana

Festareiden tarkoitus on yhdistää Rovaniemellä asuvia ja toimivia naisia, joilla yrittäjyys tuo elantoa. Tapahtuma luo uusia mahdollisuuksia, bisneksiä ja kumppanuuksia.

“Verkostojen synnyttämiseen tuntui hyvältä tällainen kaiken kansan iloinen päivä yhdessä hyvien ruokien, herkkujen, musiikin, tanssin ja muun taiteen lomassa, kertoo festareiden suunnittelusta vastaava Lukas Allemann Business ladies -hankkeesta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

ILi Zhang, Katriina Happonen, Danning Xu, Alina Korotovskaia, Mika Takahashi, Kate Suopajärvi, Yousra Alasaad. Kuvaaja: Lukas Allemann



Kesäfestarin järjestävät Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Business Ladies -hanke, Arktiset Maahanmuuttajat AMA ry ja Lauri-talo.


Tapahtuma on ilmainen ja avoin 7.8 kello 11-16. Esittelyssä ja myytävänä on järjestelyissä mukana olleiden naisten valmistamia tuotteita ja palveluita. Festareiden pitopaikka on Lauri-talo osoitteessa Pohjolankatu 25.

Tapahtuman järjestäjät:


Business Ladies hanke, Arktinen Keskus, Lapin Yliopisto, www.facebook.com/businessladieslapland
Arktiset Maahanmuuttajat AMA ry, www.facebook.com/ArktisetmaahanmuuttajatAMA

Timo Tapaninen

Olen Rovaniemi Onlinen perustaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Toimin myös Rovaniemi Onlinen omistavan Evigo Oy:n veturina. Kiinnostuksen kohteeni ovat paikallisuudessa sekä siinä, miten yritysten tarjoamat palvelut saataisiin paremmin meidän kaikkien tietoon. Minulla on yksi vuonna 2014 syntynyt poika. Asun Rovaniemellä ja olen kotoisin Posiolta.

Näytä kaikki julkaisut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *