Rovaniemen kaupunki on tiedottanut maanantaina 5.7. Facebook-sivuillaan, että suositulla Norvajärven uimarannalla on havaittu viikonloppuna syanobakteereja eli sinilevää ja siksi uimista rannalla ei suositella. Sinilevää alkaa muodostua nopeasti, etenkin hellesäiden aikana.

Kaupunki jatkaa tiedotteessaan, että vähäinen sinileväesiintymä voi aiheuttaa allergisia iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa tai yleisoireita, kuten kuumettaa ja päänsärkyä herkemmille uimareille. On tärkeää käydä suihkussa uimisen jälkeen, mikäli uit Norvajärven uimarannalla.

Lapset on syytä pitää pois rannasta, sillä syanobakteeri- pitoisen veden joutuminen suuhun voi olla vaarallista. Uimaranta varustetaan varoituskylteillä tänään maanantaiaamuna. Jos on ollut suunnitelmissa lähteä uimaan Norvajärvelle, kannattaa vaihtaa uimapaikkaa, esimerkiksi jokien varsilla oleville rannoille.

Timo Tapaninen

Olen Rovaniemi Onlinen perustaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Toimin myös Rovaniemi Onlinen omistavan Evigo Oy:n veturina. Kiinnostuksen kohteeni ovat paikallisuudessa sekä siinä, miten yritysten tarjoamat palvelut saataisiin paremmin meidän kaikkien tietoon. Minulla on yksi vuonna 2014 syntynyt poika. Asun Rovaniemellä ja olen kotoisin Posiolta.

Näytä kaikki julkaisut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *