fbpx
Rovaniemi-Online-uutiset-nuorten-kesätyöt-työllistäminen-Rovaniemi-Lappi-Suomi

Nuorten kesätyösetelille järjestetään jälkihaku 14. – 30.4.2020

Rovaniemen kaupungin kesätyöpaikkoja ja kesätyöseteliä ovat tänä vuonna voineet hakea kaikki vuonna 2003–2004 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea. Varsinainen haku on päättynyt helmikuun lopussa. Hakeneista 916 nuoresta 406 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa, muut 510 kesätyöseteliä. 

Poikkeusolojen vaikutukset kesätöihin

Poikkeusoloista johtuen kaikille hakukelpoisille, jotka ovat hakeneet Rovaniemen kaupungin kesätyöpaikkaa tai kesätyöseteliä Kuntarekryn kautta määräaikaan mennessä, lähetetään kesätyöseteli. Seteli postitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kaikille hakijoille on lähetetty tiedote tekstiviestillä tai sähköpostilla kesätyöhaun tilanteesta.

Kaupungin yksiköissä nuorille tarjolla olevien kesätyöpaikkojen määrä on vähentynyt koronapandemian takia. Tavoitteena kuitenkin on, että kaupunki pystyisi tarjoamaan nuorille edes osan aiemmin suunnitelluista paikoista. Kaupungin kesätyöpaikan saajat arvotaan ja tieto paikan saamisesta tulee myöhemmin kevään aikana. Jos nuori saa kaupungin kesätyöpaikan ja ottaa paikan vastaan, mitätöityy hänen kesätyösetelinsä.

Kesätyöseteliä voi vielä hakea

Kaupungin kesätyöpaikkojen ja kesätyösetelien varsinainen hakuaika oli helmikuussa, mutta kesätyösetelille järjestetään jälkihaku 14. – 30.4.2020. Seteli myönnetään kaikille hakukriteerit täyttäville ja seteliä uuden hakuajan puitteissa hakeneille nuorille. Hakulomake löytyy osoitteestawww.rovaniemi.fi/rekry ja lisätietoja osoitteestawww.rovaniemi.fi/ohjaamo.

Kesätyösetelin nuori voi käyttää haluamassaan yrityksessä, yhdistyksessä, järjestössä, säätiössä tai seurakunnassa. Työnantajalla pitää olla suomalainen Y-tunnus. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Setelin voi hyödyntää myös yrittäjyystoiminnassa, esimerkiksi kevytyrittäjänä tai 4H-yhdistyksen kautta. Kesäyrittäjäksi aikovan tulee osallistua Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille tai Ohjaamon kevytyrittäjyys/yrittäjyys –valmennukseen. Kevään kuluessa tiedotetaan lisää kesäyrittäjyyteen liittyen.

Kesätöitä kannattaa edelleen kysellä ja hakea aktiivisesti. Ohjaamon sivuilta löytyy avoimia kesäsetelipaikkoja:www.rovaniemi.fi/nuortenkesatyot.  Ohjaamo Rovaniemen Discordissadiscord.gg/59tQZZR on myös #kesätyö-kanava. Lisäksi Popparin livestriimissä torstaina 9.4. kello 18 kesätöihin liittyvistä asioista kertovat Iida ja Hanna 4H:lta sekä Paula ja Sonja Ohjaamolta. Striimiin pääsee osoitteesta:www.twitch.tv/nuorisotiedotuspoppari.

Tilaa uutiset suoraan sähköpostiisi!
Hyväksyn tietosuojalausekkeen ja käyttöehdot. Palvelun tarjoaa MailChimp ( Lue tästä GDPR )
Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat aina ajankohtaiset Rovaniemen seudun uutiset ja tiedot tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi.
Inhoamme spämmiä. Emme anna sähköpostiosoitettasi kenellekään ulkopuoliselle!
Rovaniemi-Online-uutiset-Rovaniemi-Lappi-Suomi-banneri-Ulvova-Mylläri-960x501
Jaa somessa
Arvostele tämä artikkeli

toimitus@rovaniemionline.fi

Ei kommentteja

Jätä kommentti

X
X