Esimerkiksi ulkotyöt ovat sellaisia, joita nyt tehdään paljon.

Uusi alkanut viikko on monessa lappilaiskodissa jo neljäs perättäinen viikko, joka vietetään vähintään osittaisessa eristyksessä koronakurjimuksen vuoksi. Jos jotain positiivista asiasta hakee, niin nyt on hyvä aika suunnitella ja toteuttaa niitä asioita, joihin ei aikaisemmin ole ollut aikaa.

Rovaniemellä toimivan rakennusyrityksen OnniRakenteen Arto Hartikan mukaan ihmisillä näyttää nyt olevan intoa ja halua laittaa kotona tai mökillä paikkoja kuntoon.

”Esimerkiksi ulkotyöt ovat sellaisia, joita nyt tehdään paljon. Katot, verhoukset, ikkunat ja ovet on hyvä laittaa nyt kuntoon, sillä niitä remontoidessa timpurit voivat olla ulkosalla”, Hartikka kertoo.

Remontteja tehdessä on syytä ottaa huomioon voimassa olevat suositukset, ohjeet ja säädökset. OnniRakenteesta peräänkuulutetaan vastuun kantoa.

”Sisäremontteja tehdessä suosittelemme, että asukkaat lähtevät remontin ajaksi pois talosta, mikäli tämä on mahdollista. Laatuun on myös kiinnitettävä nyt erityistä huomiota, jotteivat remonttimiehet joudu käymään kohteessa useaan kertaan”, Hartikka sanoo.

Elämme muutosten aikaa

Koronavirus on muuttanut myös rakennusyritysten arkea.

”Näin poikkeusaikana teemme tarvittaessa tarjouksen ja mahdollisen sopimuksen piirustusten, asiakkaan haastattelun ja asiakkaan lähettämien kuvien perusteella tai mikäli mahdollista, arvioimme kohteen paikan päällä, Hartikka Valaisee.

Tällä hetkellä neljä remonttimiestä työllistävä OnniRakenne tekee remonttien lisäksi myös uudisrakentamista. Talot toimitetaan avaimet käteen -periaatteella tai puolivalmiina.  

”Kaukaisimmat kohteemme ovat olleet aivan Etelä-Suomessa saakka, mutta pääsääntöisesti toimimme täällä Pohjois-Suomessa, Hartikka kertoo lopuksi.

OnniRakenne Oy
Perustettu 2018
Kotipaikka Oulu, mutta toimintaa myös Rovaniemellä
https://www.onnirakenne.fi/
arto@onnirakenne.fi
0409605717

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *