Paikallinen kiekkolegenda jännittää olympiapelejä – ja välittää asuntoja

16.02.22

Artikkelin kirjoitushetkellä Suomen naisten olympiajoukkue pelaa mitalipelejä Pekingissä. Tänä vuonna joukkueessa ei rovaniemeläistä verta esiinny, mutta toisin oli vuosina 2002 ja 2006, kun rovaniemeläinen Oona Parviainen edusti naisleijonia Salt Lake Cityn ja Torinon talviolympialaisissa.

Oona Parviainen on syntyjään Kuopiosta ja on pelannut naisten SM-sarjassa Kalevan Pallossa ja Espoon Bluesissa, joista jälkimmäisessä Parviainen oli mukana voittamassa yhdeksää Suomen mestaruutta vuosien 2000-2009 välillä. Olympiaedustusten lisäksi hän on kilpaillut myös naisten jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2005. Lopetettuaan Espoon Bluesissa, siirtyi keskushyökkääjä Rovaniemelle ja pelaajavalmentajan panoksellaan auttoi Rovaniemen Kiekkoa nousemaan naisten liigaan kaudeksi 20-21.

Luonnollisesti jokainen jääkiekkoura tulee jossain vaiheessa päätökseensä. Oonan tapauksessa aktiiviura ja pelaajavalmentajan rooli päättyivät kauteen 2020-2021 Rovaniemen Kiekon väreissä, jolloin viimeinen ottelu käytiin Vaasan Sportia vastaan. Pisteitä viimeiselle kaudelle kertyi 17 (4+13). Aktiiviuran loppuminen ei kuitenkaan sammuttanut rakkautta lajia kohtaan, ja nainen päätyi kouluttautumaan valmentajaksi Tampereen Vaaralan urheiluopistolla, Urheilijasta valmentajaksi -koulutuksessa.

Kentältä kiinteistönvälittäjäksi

Valmentamisen lisäksi Parviainen luotsaa omaa kiinteistövälitysfirmaansa, Lapin Asuntopalvelut LKV Oy:ta. Ensin hän tutustui alaan kahden eri kiinteistövälitysketjun työntekijänä ja suoritti LKV-tutkinnon, ja into yrittäjyyteen kasvoi koko ajan taustalla.

”Minulla oli visio siitä, miten haluan tätä työtä tehdä. Kun sain LKV-tutkinnon läpi, laitoin heti oman yritykseni pystyyn, eli Lapin Asuntopalvelut LKV Oy:n. Olen sitten pystynyt omalla tavallani tekemään tätä työtä”, Parviainen kertoo.

Takana on siis jo useampi vuosi alalla, ja viime vuonna tuli täyteen kuusi vuotta yrittäjyyttä. Vuodet ovat olleet vaihtelevia, ja koronakin on vaikuttanut asuntotarjontaan suuresti.

”Epävarmuuden keskellä pidetään kiinni siitä omasta omaisuudesta, tai epäillään, ettei saada hyvää hintaa, jos lähdetään myymään”, Parviainen ynnää syitä.

Tosiasiassa näyttäisi siltä, että koronapandemialla ei ole ollut vaikutusta kiinteistöjen hintoihin, ja esimerkiksi omakotitalot käyvät tälläkin hetkellä erittäin hyvin kaupaksi. Koronan aikaansaama kotona olon lisääntyminen on saanut ihmiset satsaamaan viihtyisään ja tarpeeksi tilavaan kotiin, joten moni etsii itselleen isompaa asuntoa. Myöskään remonttitarpeisten asuntojen myynti ei ole tuottanut ongelmia, sillä tämä tarjoaa ostajalle mahdollisuuden remontoida asunto oman näköiseksi ja itselleen toimivaksi.

”Ostajia on siis hyvin olemassa, nyt vain tarvittaisiin markkinoille sitä myytävää”, hän painottaa.

Pelaajataustasta ja paikallisuudesta hyötyä välitystoiminnassa

Iso syy Parviaisen yrittäjäksi alkamisen taustalla, on yrittäjän vapaus päätöksenteossa. Tämä myös nopeuttaa kauppaprosessia, sillä asioita ei tarvitse lähteä varmistelemaan itseään ylemmiltä, vaan kaikki langat ovat omissa käsissä.

”Pystyn tekemään päätökset itsenäisesti ja heti, minun ei tarvitse kysellä muilta, kuten isoissa konserneissa on tapana toimia. Pystymme siis reagoimaan nopeasti tarvittaessa, ja voin suoraan sopia asiakkaiden kanssa asioista, ilman että hyväksyttäisin päätöksiäni jollain korkeammalla taholla”, Parviainen toteaa.

Tämä onkin pienen paikallisen toimijan etuja suhteessa isoihin pankkisidonnaisiin kiinteistönvälitysfirmoihin. Ja kun kyseessä on oma yritys, ei jouduta myöskään maksamaan franchising-maksuja kenellekään, jolloin välityspalkkiota pystytään suhteessa pienentämään. Lisäksi Parviaisen kokemus Rovaniemestä asuinseutuna auttaa häntä löytämään asiakkailleen sopivimmat kohteet.

”Moni asiakas arvostaa paikallisuuttamme, ja saamansa palvelun henkilökohtaisuutta”, Parviainen kertoo.

Jääkiekkouran varrella saadut kokemukset ovat auttaneet kiinteistönvälittäjää myös yrittäjyyden polulla. Elinikäinen harrastus on kehittänyt yrittäjyyden vaatimia sosiaalisia taitoja, ja kovaa työtä ei karsasteta.

”Olen pystynyt ammentamaan paljon jääkiekkouraltani; kaikki opit liittyen joukkueurheiluun, tavoitteiden asettamiseen ja kovaan työhön ovat auttaneet minua kehittymään nykyisessä työssäni”, Parviainen täsmentää.

”Jääkiekkotausta näkyy myös työssä; siellä kun tuli maali, niin kaikki oli hyvissä fiiliksissä, niin vähän sama fiilis tulee, kun saa tehtyä onnistuneen kaupan”, Parviainen jatkaa.

Lisätietoja https://www.oonaparviainen.fi/ ja https://lapinasuntopalvelut.fi/

Voit olla kiinnostunut myös näistä!