Ravintola Feenix Rinteenkulma avaa uudistettuna

08.10.21

”Kaikki on muuttunut aina ravintolakalustosta ja seinistä lähtien. Myös ravintolan lounaslinjasto on päivitetty vastaamaan nykytrendejä

Rovaniemen vuoden 2020 yrittäjäksi valittu Kami Abdeh avaa remontissa olleen Ravintola Feenix Rinteenkulman maanantaina 11. lokakuuta. Etenkin suosittuna lounaspaikkana tunnettu ravintola on uudistunut niin ilmeeltään, kuin myös ruokatarjontansa osalta.

”Voisi sanoa, että täällä on kaikki muuttunut aina ravintolakalustosta ja seinistä lähtien. Myös ravintolan lounaslinjasto on päivitetty vastaamaan nykytrendejä”, Abdeh paljastaa.

Feenix Rinteenkulman muutosten taustalla on ravintolaketjun ilmeen yhtenäistäminen sekä halu tarjota terveellisempää ruokaa.  

”Lähdimme muuttamaan Rinteenkulman ravintolaamme, jotta se olisi yhtenäinen reilut vuosi sitten avatun Feenix Minimanin kanssa. Seinämateriaalit, ulkoteippaukset, valaistus ja kalusteet ovat nyt yhtenäiset”, Abdeh kertoo.

”Olemme muun muassa poistaneet buffet-lounaamme valikoimasta pizzat ja kanansiivet, jotta saimme enemmän tilaa kattavalle salaattipöydälle sekä lämpimille. Myös tarjottimista on luovuttu, sillä tarjotinlinjastot vievät tilaa ja tahdoimme päästä pois kouluruokailufiiliksestä. Muutokset mahdollistavat entistä kattavamman ja laadukkaamman lounaan tarjoilun”, Abdeh lisää perusteluita.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Feenixille on tärkeää tarjota ruokaa, mikä on valmistettu kotimaisesta ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Muutoksilla on vaikutus myös lounaan hinnoitteluun.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta. Lihat keittiöömme tulevat Rönkältä ja Atrialta. Kasvisten osalta kausivaihteluja esiintyy, mutta pyrimme hankkimaan nekin aina mahdollisimman läheltä. Olemme vieneet lounas-buffetimme uudelle tasolle ja myös raaka-aineet ovat vuosien mittaan kallistuneet. Sen vuoksi olemme nostaneet Rinteenkulman ja Minimanin osalta lounas-buffetin hintaa yhdellä eurolla. Olen varma, että asiakkaamme hyväksyvät hinnan korotuksen”, Abdeh uskoo.


Lounaan lisäksi bistro ja catering-palveluita

Feenixin juuret ulottuvat vuoteen 2005, jolloin Abdeh alkoi pyörittää vaimonsa kanssa Ylikylän Keidas -nimistä ravintola-kioskia. Paikka kuitenkin paloi maan tasalle vuonna 2009. Yrittäjäpariskunta ei palosta lannistunut vaan he perustivat Rinteenkulmaan uuden ravintolan vuonna 2011. Nimi Feenix viittaa siihen, että ravintola yrittäjineen oli noussut tuhkasta.

Nykyään Feenixejä on Rovaniemellä kolme, joista kaikista saa lounasta sekä catering-palveluita. Rinteenkulman ja Minimanin ravintolat tarjoavat lisäksi myös bistro-menun. Kaikissa Feenixeissä on take away -mahdollisuus.

Aukioloajat ja muut lisätiedot: www.ravintolafeenix.fi

Voit olla kiinnostunut myös näistä!