kansainväliset suurmarkkinat
Kansainvälisillä markkinoilla oli jälleen kerran paljon nähtävää ja maistettavaa.

Ensimmäiset Rovaniemen markkinat järjestettiin helmikuussa 1881, kun keisarillinen senaatti antoi luvan kolmipäiväisten markkinoitten järjestämiseen. Markkinoille saapuva väki oli monenkirjavaa. Kauppiaitakin tuli jopa ulkomailta asti. Alkava syyskuukin täyttyy Rovaniemellä värikkäästä markkinatunnelmasta: kaupungissa järjestetään parin viikon sisällä sekä Kansainväliset Suurmarkkinat että perinteikkäät Pöykkölän Sadonkorjuumarkkinat.

Tällä viikolla torstaista sunnuntaihin 2.-5. syyskuuta Rovakadun ja kävelykadun täyttää Kansainväliset Suurmarkkinat, jossa mukana on yli 100 yrittäjää 25 eri maasta sekä 15:stä Suomen maakunnasta. Tapahtuman keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat.

Tapahtumarikas Rovaniemi-viikko puolestaan huipentuu lauantaina ja sunnuntaina 11.-12.9. Sadonkorjuumarkkinoihin Pöykkölän kotiseutumuseolla, jossa pääsee kokemaan aitoa ja paikallista markkinatunnelmaa.

Lähellä tuotettua Pöykkölän tunnelmallisessa pihapiirissä

Pöykkölän menneen ajan tunnelmaa henkivässä museomiljöössä kotimaista ruokaa ja kädentaitoja tarjoilee tänä vuonna yli 40 myyjää.

– Sadonkorjuumarkkinat järjestetään nyt kolmannen kerran Rovaniemen kotiseutumuseon pihapiirissä. Tämän vuoden teema on ”Lähellä tuotettu – kestävää kulutusta”. Viikonloppuna on tarjolla myös kotimaiseen ruokaan ja lähiruokaan sekä kädentaitoihin liittyvää ohjelmaa. Musiikkiesitykset täydentävät markkinatunnelmaa, lapsivieraita unohtamatta, sanoo matkailuopas Kaija Sälevä Kotiseutuyhdistys Totosta.

Kaija Sälevä on todellinen Rovaniemen historian tuntija, jolle kaupunkimme perinteet ja tarinat ovat ehtymätön kiinnostuksen kohde. Markkinateemaan hän johdattelee yhdessä kolmen muun matkailuoppaan kanssa kaikki markkinaperinteistä kiinnostuneet maksuttomalla draamaopastuksella ”Entisajan markkinoilla”. Opastus tapahtuu Wanhalta torilla maanantaina 6.9. kello 18.

– Markkinoilla on merkittävä rooli kaupunkimme tarinassa. Rovaniemen markkinat on perustettu vuonna 1881, jolloin vietettiin ensimmäisen kerran virallisia markkinoita. Tämä tieto on peräisin Jouko Heinosen väitöskirjasta nimeltä Rovaniemen markkinat. Näin ollen tänä vuonna olisi Rovaniemen markkinoiden 140-vuotisjuhlavuosi, Sälevä kertoo.

Myös Rovaniemen markkinoita ja Rillumareita valkokankaalle tuonut samanniminen elokuva täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Värikästä markkinahistoriaa juhlitaan Rovaniemi-viikolla elokuvanäytöksen sekä Kunnan poikien ja Lapin maakuntamuseon yhteisen valokuvakonsertin merkeissä.

LISÄÄ MENOVINKKEJÄ ROVANIEMI-VIIKOLLE: 
Rovaniemi-viikon verkkosivut: https://www.rovaniemi.fi/rovaniemiviikko
Rovaniemi-viikko Facebookissa: https://www.facebook.com/Rovaniemiviikko
Rovaniemi-viikko Instagramissa: https://www.instagram.com/rovaniemiviikko

Markkinameininkiä – menovinkit 

To-su 2.-5.9.2021
Rovaniemen Kansainväliset & Suomalaiset Suurmarkkinat
Rovakatu ja kävelykatu
Myyntiaika: to-la klo 10-20, su klo 10-18

Ma 6.9. alkaen klo 18
Maksuton draamaopastus ”Entisajan markkinoilla”
Lähtö Wanhalta torilta. Opastus on maksuton.

Ke 8.9, 2021 klo 18-19
Rillumarei – Matka Rovaniemen markkinoille Kunnan poikien kanssa
Monitoritalo Monde, Pohjolankatu 6
Konserttiin on vapaa pääsy. Mukaan otetaan 50 ensimmäistä vierasta. Ei ennakkoilmoittautumista.

Pe 10.9. klo 16-17.15
Kino Mon Dieu! – Rovaniemen markkinoilla -elokuvanäytös
klo 16 Rovaniemen markkinoilla elokuvanäytös
klo 18 Elokuvanäytös – Sallittu kaiken ikäisille (Koko perheen näytös)
klo 20 Elokuvanäytös Kielletty alle 16-vuotiailta.
Monitoritalo Monde, Pohjolankatu 6
Vapaa pääsy.

La-su 11.–12.9.2021
Sadonkorjuumarkkinat
Rovaniemen kotiseutumuseo
Myyntiaika: klo 10–16

TULOSSA

Ti-to 21.-23.9.2021
Perinteiset Syysmarkkinat
Kauppatori 

Rovaniemi-Online-uutiset-juttu-pikkuvideo-banneri

Timo Tapaninen

Olen Rovaniemi Onlinen perustaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Toimin myös Rovaniemi Onlinen omistavan Evigo Oy:n veturina. Kiinnostuksen kohteeni ovat paikallisuudessa sekä siinä, miten yritysten tarjoamat palvelut saataisiin paremmin meidän kaikkien tietoon. Minulla on yksi vuonna 2014 syntynyt poika. Asun Rovaniemellä ja olen kotoisin Posiolta.

Näytä kaikki julkaisut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *