Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään 19.-21.8.2022 tutuksi tulleessa paikassa Wanhalla Torilla ja Jätkänpuistossa. Kyseessä on jo useana vuonna järjestetty kulttuurihistoriallinen katutapahtuma, johon kerääntyy tänäkin vuonna runsaasti kojumyyjiä paikallisine tuotteineen ja kattavasti erilaisia esiintyjiä.

Rovaniemen Wanhat Markkinat on Suomen suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä hyväntekeväisyystapahtuma, ja tänä vuonna tuotot ohjataan lyhentämättöminä saattohoidon tukihenkilötoimintaan yksinäisille ja varattomille vanhuksille.

Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa perinneruokakilpailu, jonka voittaja julkistetaan sunnuntaina. Alueella järjestetään myös muun muassa huutokauppa, ja lapset pääsevät osallistumaan onkikilpailuun, talutusratsastamaan ja ihastelemaan kotieläinpuiston asukkaita. Hevoskiesiajelulla pääsee mukavasti wanhan ajan tunnelmaan, ja ruokakojuissa myydään paikallista ruokaa ja juomaa.

KinoTori-elokuvateltassa pääsee katselemaan dokumentaarisia elokuvia, musiikkivideoita sekä fiktiolyhytfilmejä. Elokuvateltan tarkemman ohjelmiston löydät Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden nettisivuilta. Myös Miss Rillumarei 2022 kruunataan jälleen kahden vuoden tauon jälkeen.

Alueelle on vapaa pääsy, ja lisätietoja ohjelmasta ja aikatauluista löydät tästä. Varauduthan ostosten tekoon varan vuoksi käteisellä, koska kaikilla myyntikojuilla ei ole korttipäätettä.

Saana Luosujärvi

Saana Luosujärvi

Saana otti päävastuun Rovaniemi Onlinen artikkeleista vuonna 2022. Sujuva kielitaito ja vahva paikallistuntemus ovat Saanan vahvuudet toimittajan työssään.

Näytä kaikki julkaisut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *