Rovaniemen Yrittäjät jakoivat vuoden yrittäjäpalkinnot – mukana tuttuja nimiä

27.11.21

Rovaniemen Yrittäjät juhlivat Hotel Santa Clausissa tänään lauantaina 27.11. Samalla julkistettiin ja jaettiin vuoden 2021 yrittäjäpalkinnot. Paikallisuuden myötä palkittujen joukossa on monille varsin tuttuja nimiä ja yrittäjiä.

Vuoden Nuori Yrittäjä 2021 -palkinnon nappasi itselleen Taija Aikio, joka toimii Wigel Oy:n yrittäjänä. Palkintoraadin mukaan ”Taija Aikio on toiminut hienosti tuoden Wigel -perheyrityksen läpi korona-ajan. Hän on lisäksi brändännyt hienosti poronnahkaiset tuotteet, joilla kunnioitetaan Tainan mummon alulle laittamaa brändityötä. Wigel on osa Rovaniemeä ja Wigel yhdistetään aina Rovaniemeen”.

Vuoden Yksinyrittäjä-palkinto luovutettiin tänä vuonna Mika Hiltuselle, joka pyörittää Napapiirin Arctic 24/7 Gym Oy:ta. Mikan kuntosali on kaupungin suurin – 900 neliötä kokonaisuudessaan. Palkinnon perusteiksi kerrottiin muun muassa se, että yrittäjä on kehittänyt vuodesta toiseen toimintaansa. Koronan tullen Mika ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan rakensi Arctic 24/7-kuntokeskuksen ulkopuolelle Suomen ensimmäisen konttisalin.

Napapiirin Teollisuushuolto Oy valittiin puolestaan Vuoden Kehitysyritykseksi. Palkintoraadin mukaan pitkäaikainen työ palkitaan.
”Napapiirin Teollisuushuollon ja sen omistajan Marko Ravelinin määrätietoinen toiminta on saanut liiketoiminnan räjähdysmäiseen kasvuun erityisesti viimeisen globaalistikin haasteellisen vuoden aikana. Yrittäjä ja yritys tekee töitä hyvällä lappilaisella asenteella ympäri Suomea työllistäen 30 lappilaista työntekijää. Päivittäinen hieno työskentely tapahtuu useimmiten parrasvalojen ulkopuolella kaivoksissa”, palkintoraati perustelee valintaansa.

Korona-aikana monet yrittäjät ja yritykset ovat olleet kovilla. Yhdellä yrityksellä sisua löytyi tänä vuonna erityisesti. Rovaniemen Yrittäjät jakoivat Vuoden Sisu 2021 -palkinnon Sari Poikajärvi-Mustoselle, joka toimii toiminimiyrittäjänä kotileipomo Hässäkässä.
” Kotileipomo Hässäkkä on loihtinut Napapiirin upeimpia kakkuja jo vuodesta 2016. Sarin kakkuihin törmää usein sosiaalisen median puolella. Vaikka vuodet ovat olleet haastavia, Sari on kuitenkin hienosti jaksanut taistella erilaiset esteet läpi. Hän leipoo edelleen kakkuja suurella sydämellä”, palkintoraadista kerrotaan.

Viimeisenä julkaistiin Vuoden Yrittäjä -palkinto, minkä sai tänä vuonna Rovaniemeläinen kiinnitysalan erikoisliike Lapin Pultti. Palkintoraadin perusteluina kerrottiin, että ”vuodesta 1985 toiminut yritys palvelee sekä kuluttajia, että yrittäjiä rautaisella lappilaisella palveluasenteella. He ovat kehittäneet toimintaansa vuodesta toiseen, samalla kilpaillen isoja ketjuja vastaan”. Vuoden Yrittäjäpalkinnon oli ottamassa vastaan Lapin Pultin Rami Sutinen.

Vuoden yrityspalkintojen saajat Sari-Poikajärvi Mustonen (vas.), Mika Hiltunen, Taija Aikio, Marko Ravelin ja Rami Sutinen.

Voit olla kiinnostunut myös näistä!