Rovaniemi hakee nuorten jääkiekon MM-kisoja vuodelle 2024

22.03.23

Rovaniemen kaupunki ja Santasport Lapin Urheiluopisto hakevat jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisojen järjestämistä Rovaniemellä huhti-toukokuussa 2024.

Vuoden 2024 jääkiekon U18 MM-kisat järjestetään Suomessa kahdella paikkakunnalla. Kisoissa pelaa 10 maata kahdessa eri lohkossa.

Rovaniemen kaupunki ja Santasport ovat jättäneet Suomen jääkiekkoliitolle hakemuksensa kisojen järjestämisestä.

– Toivotamme mielellämme nuorten jääkiekkokisat tervetulleeksi Rovaniemelle. Meillä on vankkaa kokemusta kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämisestä, esimerkiksi rallin MM-osakilpailuista ja jääkiekon U20 neljän maan turnauksesta, sanoo Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Rovaniemen vahvuutena on erityisesti kilpailulle tarjottavat puitteet. Mestis-joukkue RoKi Hockeyn kotikentällä Lappi-Areenalla on 3000 katsojan kisahalli sekä kaksi harjoitushallia.

– Santasport pystyy tarjoamaan osallistuville joukkueille korkeatasoiset majoitus- ja ruokailumahdollisuudet sekä harjoittelutilat samassa pihapiirissä, melkein kaupungin ytimessä, sanoo Santasportin toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Kilpailijoiden ja kiekkoväen lisäksi kisapaikkakunnalle tulee kisayleisöä ympäri maailmaa sekä NHL:n kykyjenetsijöitä ja kansainvälistä mediaa. Kisat televisioidaan, ja Suomen pelien arvioidaan tavoittavan noin puoli miljoonaa seuraajaa per peli.

Nuorten jääkiekon MM-kilpailuihin vuonna 2024 ovat Rovaniemen kaupungin ja Santasportin lisäksi sitoutuneet vahvasti myös Visit Rovaniemi, Lappi-Areena ja Rovaniemen Kiekko ry.

Tänä vuonna jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisat järjestetään Sveitsissä.

Voit olla kiinnostunut myös näistä!