Rovaniemen teatterikesän avasi juhannusaattona perinteikäs Konttisen kesäteatteri tuotannollaan Prinsessa Ruusunen. Prinsessa Ruusunen on modernilla otteella raikastettu prinsessasatu, joka kertoo oman elämänsä prinsessoista ja prinsseistä sekä rajat rikkovasta rakkaudesta. Näytelmä sopii siis koko perheelle, mutta se voi sisältää perheen pienimpien mielestä hieman jännittäviä kohtauksia. Tarvittaessa katsomosta voi poistua hetkeksi sivummalle, jos tilanne näin vaatii.

Näytelmän pääosassa on viime vuoden Ronja Ryövärintyttärestäkin tuttu Eveliina Ylitolonen, ja ohjauksesta vastaa Eljas Liinamaa. Esitykseen kuuluu väliaika, jonka aikana Konttisen oma kioski palvelee, ja väliaikaherkut on mahdollista tilata myös etukäteen omille istumapaikoille. Kesäteatterilla ei ole omaa parkkipaikkaa, joten autolla saapuvien kannattaa hyödyntää kaupungin pysäköintipaikkoja ja parkkialueita. Konttisen kesäteatteri sijaitsee keskustan läheisyydessä Kemijoen rannassa Angry Birds -puiston yhteydessä, joten paikalle on helppo saapua myös jalkaisin.

Lippu näytelmään on 17 €/hlö ja perhelipun (4 hlöä, ei ikärajoituksia) saa hintaan 64 €. Ostaessa lipun Konttisen kesäkioskilta, myös E-passin ja Kaikukortin hyödyntäminen onnistuu. Kesäkioski on avoinna tunti ennen esityksen alkua sekä ti-la klo 10-16 säävarauksella (muutoksista ilmoitetaan Konttisen FB-sivuilla).

Esitysajat täällä.
Lisätietoja kesateatteri.konttinen@gmail.com
Konttisen FB-sivut.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Konttisen kesäteatterin ohjelmistossa myös toinen näytelmä

Konttisen kesäteatteri tarjoaa tänä kesänä peräti kaksi näytelmää kulttuurinnälkäisille. Prinsessa Ruususen lisäksi tarjonnassa on tänä kesänä kahden päivän ajan myös Ahmalan kesäteatterin vieraileva yhden miehen näytelmä Tarina taajamasta, joka kertoo lämpimän komedian keinoin siitä, kuinka vaikeaa uusiin asioihin sopeutuminen voi pohjoissuomalaiselle miehelle olla.

Tarina keskittyy kolmeen pienen maalaiskylän kasvattiin, joista jokainen edustaa eri sukupolvea. Näytelmä sai ensi-iltansa heinäkuussa Ahmalan kesäteatterissa Vaalassa, ja se on näyttelijä Karri Karjalaisen kirjoittama ja esittämä. Ohjauksesta vastaa Lentävän Poron Teatterin taiteellinen johtaja Jonne Suopajärvi.

Tämä näytelmä on Konttisen tarjonnassa vain lyhyen ajan; 27.-28.7.2022, ja molempina päivinä näytökset alkavat klo 18. Lippujen varaus tapahtuu sähköpostitse ahmalankesateatteri@gmail.com, ja niiden osto ja lunastus Konttisen kesäkioskista aukioloaikojen puitteissa ja tunti ennen esitystä. Lipun hinta on 16 €/12€ (eläkeläiset, opiskelijat, alle 16-vuotiaat).

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Mimmienergiaa Valdemarin kesäteatterissa

Reilu viikko sitten ensi-iltansa saanut Valdemarin kesäteatterin tuotanto Mimmit, tarjoaa musiikillista ja laadukasta hyvän mielen teatteria hyvällä sijainnilla. Esityspaikkana toimiva ravintola Valdemari sijaitsee Jätkänkynttilän sillan toisella puolella kauniissa jokimaisemissa, ja ravintolan iso terassi mahdollistaa maukkaan aterioinnin teatterinautinnon yhteydessä.

Tuotannon pääosissa ovat Siiri Partanen, Eeva Rajakangas ja Jarno Jokiharju, ja ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa teatterialan moniosaaja Hannu Friman. Esityksiä on useita viikossa. Lippu maksaa 25 € ja sen voi ostaa Valdemarista ravintolan aukioloaikoina, ja lippuja myydään myös ovelta tuntia ennen esitystä.

Varaukset puhelimitse 050 581 3321 tai sähköpostitse valdemari.kesateatteri@gmail.com. Tarkemmat esitysajat löydät täältä.

Artikkelin kuvat ovat kesäteattereiden omaa materiaalia.

Rovaniemi-Online-uutiset-juttu-banneri
Saana Luosujärvi

Saana Luosujärvi

Saana otti päävastuun Rovaniemi Onlinen artikkeleista vuonna 2022. Sujuva kielitaito ja vahva paikallistuntemus ovat Saanan vahvuudet toimittajan työssään.

Näytä kaikki julkaisut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *