Uudistuneessa Palojärven Lomakeskuksessa kuluu päivä, jos toinenkin

20.07.21

Alueellamme on ranta, leikkipuisto, 20-väyläinen frisbeegolf-rata sekä 12-väyläinen minigolfkenttä. Lisäksi meiltä voi vuokrata SUP-lautoja, vesijettejä ja eFat -pyöriä

Ennätyshelteinen kesä on saanut rovaniemeläiset ja Rovaniemellä vierailevat miettimään, miten ja missä lomapäivät vietetään – mikä olisi se tämänpäiväinen aktiviteetti tai ajanviettopaikka? Kysynnän lisääntyessä rantoja on kunnostettu ja kesäkahviloita on avattu – vesiliikuntakeskuksiakin.

Yksi uusi koko perheen käyntikohde Rovaniemellä on Palojärven Lomakeskus, joka sijaitsee Pellontien varrella, noin 30 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Oikeastaan paikka ei ole mikään uusi, mutta siellä puhaltavat nykyään aivan uudet tuulet, mitkä kutsuvat yhä laajempaa joukkoa viettämään aikaa lomakeskuksessa ja sen miljöössä.

Palojärven Lomakeskuksen kehitys koko perheen kohteeksi sai sysäyksen koronapandemiasta, kertoo paikan veturi Janne Raappana.

”Ennen koronan alkua keskuksemme pyöri ryhmien voimin. Oli leirejä, yritysryhmiä, häitä ja muita juhlia. Ne kaikki hävisivät, kun pandemia puhkesi. Emme jääneet odottelemaan, vaan aloimme luoda tänne näitä aktiviteettejä, jotta perheet ja yksittäiset ihmiset voisivat käydä alueella kuluttamassa päivää”, Raappana taustoittaa.

Ja upea aktiviteettikohde Palojärven Lomakeskuksesta on syntynytkin.

”Olemme kunnostaneet entisten omistajien 80-luvulla tekemää rantaa ja sinne on hommattu uusia leikkikenttälaitteita. Kunnostustyö on tosin vielä kesken, muun muassa vesiliukumäki on vielä entraamatta”, Raappana kertoo.

”Meillä on täällä nyt neljä kilometriä pitkä 20-väyläinen frisbeegolf-rata sekä 12-väyläinen minigolf-kenttä. Lisäksi meiltä voi vuokrata muun muassa SUP-lautoja, vesijettejä, eFat-pyöriä ja moottoripyöriä. Jotain kaikille”, Raappana lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Rovaniemi-Online-Uutiset-Palojärven-Lomakeskus-lapset


Rento tunnelma ja aika kuluu kuin siivillä

Ensimmäinen asia, mikä Palojärven Lomakeskukseen saapuessa välittyy, on rento tunnelma. Lomalaiset istuvat piha-alueen keskellä olevan kioskin pöytien ääressä, nauttien jäätelöä ja syöden vohveleita, joita ei turhaan kehuta Suomen parhaiksi. Erityisleiriläiset liikkuvat pihapiirissä ja käyvät jututtamassa välillä kesäpäivää viettäviä.

Keskuksessa on hyvin paljon nähtävää kaikenikäisille, joten alueella vierailuun kannattaa varata aikaa useampi tunti – toki piipahtaakin voi. Ja jos yöksi haluaa jäädä, majoituskapasiteettia löytyy aina 60 petipaikkaan saakka. Lomakeskuksen mökit ovat varattavissa Booking.comissa. Huonemajoitukset, sekä juhlatilat esimerkiksi häiden viettoon, pitää varata erikseen puhelimitse tai sähköpostilla.

Palojärven Lomakeskuksen kioski tarjoaa helpotusta nälkäisille ja janoisille.

”Meiltä saa muun muassa makeita ja suolaisia vohveleita, makkaraperunoita, kanansiipiä, toasteja sekä talon omaa pekonipestoleipää, normaaleja kahvilatuotteita ja virvoittavia juomia unohtamatta”, Raappana listaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Rovaniemi-Online-Uutiset-Palojärven-Lomakeskus-Lammas

Paljon kehityssuunnitelmia

Vielä 80-luvulla Palojärven Lomakeskuksen rantaa kutsuttiin Lapin Rivieraksi, sillä alueella on 700 metriä hiekkarantaa. Nykyään siitä on vain osa kunnostettua, sillä kasvillisuus on ajan saatossa vienyt tilaa.

”Ei siinä kauaa kaivurimiehellä menisi, kun saataisiin koko hiekkaranta uimakelpoiseksi. Sekin asia on kyllä kehityslistalla, mutta edetään askel kerrallaan”, Raappana paljastaa.

”Keskellä pihaa oleva kotarakennus ei ole vielä sisätiloiltaan täysin valmis, minigolfratoja on tarkoitus hankkia lisää sekä viimeistellä lasten leikkikenttä vesiliukumäkineen. Ja tiedä nyt sitten, mitä tänne vielä keksitään”, Raappana sanoo lopuksi hymyn vire kasvoillaan.

Palojärven Lomakeskuksen alueelle ei ole pääsymaksua, vaan kaikki ovat tervetulleita alueelle viettämään aikaa. Mikäli haluat varmistaa, että vuokrattavat laitteet ovat vapaina, kannattaa varaukset tehdä etukäteen verkkosivujen kautta tai ottamalla yhteyttä.      

Lisätietoja:
www.palojarvenlomakeskus.com

Voit olla kiinnostunut myös näistä!