Tämän näytelmän luominen on ollut tähänastisen urani vaikein ja tuskaisin prosessi.

Jaska on jäänyt koronakurjimuksen kynsissä työttömäksi ja hän saa loistoidean. Hän alkaa yrittäjäksi ja palkkaa työvoimatoimiston kautta itselleen pari nuorta alaista. Koko porukka on vailla mitään kokemusta ja siitä se soppa sitten syntyy.

Unelma Onnesta on Hannu Frimanin käsikirjoitus, missä hän myös näyttelee itse. Näytelmä nähdään Valdemarin Kesäteatterissa 30.6 alkaen. Musiikkikomedian aikana selviää, miten äsken mainittu kolmikko pärjää nykypäivän somemaailmassa. Löytävätkö kolmikon jäsenet onnensa unelmista, vai jostain muualta? Saavatko he brändättyä itsensä?

Näytelmässä on kysymys osittain koronasta, mutta pandemialla oli myös vaikutusta koko käsikirjoituksen syntyy, kertoo Hannu Friman.

”Tämän näytelmän luominen on ollut tähänastisen urani vaikein ja tuskaisin prosessi. On myönnettävä, että korona on aiheuttanut luovuuden kuolemisen, sillä en ole päässyt seuraamaan muiden näytelmiä, enkä muutenkaan yhteyksiin ihmisten kanssa entiseen tapaan”, Friman tilittää.

”Onneksi meillä on huipputiimi ympärillä. Olemme koonneet näytelmää kasaan harjoitusten edetessä yhdessä muiden näyttellijöiden eli Siiri Partasen ja Jarno Jokiharjun kanssa. Heistä on ollut valtava apu ja uskoisin, että saimme tästäkin näytelmän aikaiseksi”, Friman jatkaa pilke silmäkulmassaan.

Harjoitukset lupaavat nauruhermojen kutittelua

Toimituksemme pääsi tutustumaan Unelma Onnesta kesäteatterinäytelmän harjoituksiin ja ainakin näyttelijäkolmikon kemiat passaavat hyvin yhteen – naurun remakkaa oli ilmassa kokoajan. Suosikkinäyttelijä Siiri Partasella oli myös hymy herkässä. Hän kertoo nauttineensa parin vuoden Rovaniemi-visiitistään.

”Rakastan Rovaniemeä ja olen onnellinen, että saan olla täällä ainakin vielä vuoden”, Partanen kertoo.

Rovaniemen Teatterissa näyttelevä Partanen nauttii myös kesäteatterin teosta. Hän ei halua paljastaa näytelmän juonesta liikaa, sillä tärkeintä on tulla katsomaan paikanpäälle, nyt kun koronakin alkaa helpottaa.

”Tämä näytelmä tarjoaa hyvää musiikkia, makoisat naurut, mutta myös pohdiskelua nykymaailman menosta, missä some ja itsensä brändäys ovat merkittävässä roolissa”, Partanen paljastaa.

Siinä missä Siiri Partaselle Valdemarin Kesäteatterissa esiintyminen on uusi kokemus, Jarno Jokiharjulle se on kesäinen perine . ”Tämä on jo seitsemäs kerta Valdemarin kesässä minulle”, Jokiharju muistelee.

Valdemarin Kesäteatteri on perinne myös muillekin kuin Jokiharjulle

”On tästä tullut sellainen kaveriporukoiden, yritysten ja kulttuurin nälkäisten perinne, eikä ihme. Valdemarin miljöö sekä katettu näyttämö, hyvä ruoka ja virvoittavat juomat ja tietenkin mukaansa tempaavat tarinat ovat combo, joista haluaa nauttia kerta toisensa jälkeen”, Jokiharju perustelee.

”Unelma Onnesta on kaksituntinen viihteen kokonaispaketti. Näytelmän jälkeen on useina päivinä myös tanssit tai jokin esiintyjä, joten tanssijatkotkin ovat mahdollisia”, Hannu Friman muistuttaa lopuksi.

Esitysajat ja lisätiedot videon ja mainoksen jälkeen

Kuvattu pieni otos näytelmän harjoituksissa 23.6.2021
Rovaniemi-Online-uutiset-Unelma-Onnesta-Valdemarin-Kesäteatteri3

”UNELMA ONNESTA” musiikkikomedia on Hannu Frimannin käsikirjoittama

Lavalla nähdään: Siiri Partanen, Jarno Jokiharju ja Hannu Friman

Musiikin sovitus: Timo Rehtonen

Pukusuunnittelu: Tiia Aspegren

Koreografiat:       Johanna Keiski

Ke 30. 6 klo 19 Ensi-ilta
To 1.7 klo 19
Pe 2.7 klo 19
La 3.7 klo 19
Su 4.7 klo 18 

Ke 7.7 klo 19
To 8.7 klo 19
Pe  9.7 klo 19
La 10.7 klo 19
Su 11.7 klo 18 

Ke 14,7 klo 19
To 15.7 klo 19
Pe 16.7 klo 19
La 17.7 klo 19 
Su 18.7 klo 18.

Ke 21.7 klo 19
To 22.7 klo 19 
Pe 23.7 klo 19
La 24.7 klo 19 

Ke 28.7 klo 19
To 29.7 klo 19
Pe 30.7 klo 19
La 31.7 klo 19

Su 1.8 klo 18
Ke 4.8 klo 19
To 5.8 klo 19
La 7.8 klo 19
Su 8.8 klo 18.

Lippu 25 €. 

Varaukset: s-posti. valdemari.kesateatteri@gmail.com p. 050-5813321

Timo Tapaninen

Olen Rovaniemi Onlinen perustaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Toimin myös Rovaniemi Onlinen omistavan Evigo Oy:n veturina. Kiinnostuksen kohteeni ovat paikallisuudessa sekä siinä, miten yritysten tarjoamat palvelut saataisiin paremmin meidän kaikkien tietoon. Minulla on yksi vuonna 2014 syntynyt poika. Asun Rovaniemellä ja olen kotoisin Posiolta.

Näytä kaikki julkaisut

2 kommenttia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *