fbpx
Rovaniemi online blogi Taipumattomat lilian

Vierasblogi: Viides viikko erityisolosuhteissa

Vierasblogin kirjoittaja:
Lilian, Taipumattomat ry:n miestelinevoimistelijoiden valmentaja

Tänään päättyy viides viikko erityisolosuhteissa. Elämä on ollut välillä tylsän harmahtavaa ja arki on tuntunut yhdeltä puurolta. Onneksi on kuitenkin ollut myös aurinkoisia päiviä. Päiviä, kun ulkoilu on pelastanut koko viikon ja vitamiinien tankkaus auringonvalosta on kirkastanut arkea. Joinain päivinä ulkoilu on ollut lyhyt lenkki naapuruston ympäri illalla. Toisina päivinä ulkoilu on voinut tarkoittaa useamman tunnin päiväpatikointia vaarojen päällä. Ehkä kohta olisi aika aloittaa jälleen ulkona juokseminen. Olenkin odottanut kovasti, että tiet olisivat sulat ja lätäköt hieman harvemmassa. Ehkä pitää vain ottaa härkää sarvista ja lähteä juoksulenkille, vaikka se sitten tarkoittaisikin kuraisia lenkkareita vielä näillä keleillä.


Olen yrittänyt pitää jonkinlaista arkirytmiä yllä kotona. Se on osoittautunut, kuten ehkä muissakin kodeissa, haastavaksi tehtäväksi. Olen sitä mieltä, että se johtuu paineen puutteesta sekä ainaisen kiireen yhtäkkisestä katoamisesta. Normaaliin arkeen verrattuna minun tulisi olla menossa aivan koko ajan, jotta saisin saman määrän energiaa kulutettua. Kyllä tekemistä aina keksii, kaikkea kivaa pientä tekemistä kotona. Jos taas haluaa pitää elämän aktiivisena ja tehdä jotain niin sanotusti järkevää tällä kaikella ajalla, se on haastava tehtävä.


Alkuvuonna normaali päivä oli minulle seuraavanlainen: Nousin ylös noin kello seitsemän aamulla, tein aamutoimet ja aloitin aamuni pilateksella. Tämän jälkeen oli suihkun ja aamupalan vuoro. Tässä kohtaa kello alkoi lähennellä jo yhdeksää, jolloin lähdin kävelemään Urheiluopistolle. Sinne on kotoani matkaa reilu kolme kilometriä. Hyvä happihyppely ja säästää vielä luontoakin, kun kävellen kulkee. Urheiluopistolla minulla alkoi liikuntaneuvojaopiskelijoiden opetus kello kymmenen. Tämän jälkeen lounaan kautta seuran hommiin toimistolle. Joskus saattoi olla myös toinen tunti opiskelijoiden kanssa. Varsinainen fyysinen valmennus Taipumattomille alkoi joka arki-ilta kello kolmelta ja loppui seitsemän tai yhdeksän välillä. Tässä kohtaa alkoi jo vähän väsyttää ja vielä oli jäljellä kotimatka kävellen. Olin vihdoin kotona, mutta erittäin nälkäinen ja väsynyt. Niin minä juuri pidänkin elämästäni, nälkäisenä ja väsyneenä kavuten kotiportaat toiseen kerrokseen. Ruoan jälkeen iltatoimet ja kohti sänkyä, jotta jaksaa saman rumban seuraavana aamuna.


Kun elämä on tuollaista, kiirettäkin kiireempää, minä olen parhaimmillani. Valmennus sujuu paremmin, olen energinen ja nukun hyvin. Voin myös syödä monipuolisesti ja herkutella huoletta, sillä kaikki se energia katoaa kyllä. Nyt kun arki on pysähdyksissä ja hommat kelluvat hitaasti virran mukana, oloni on hieman uninen ja väsähtänyt. Koska ei ole painetta suoriutua mistään tehtävästä, ei ole tarvetta tehdä niin kovasti hommia ja olla koko ajan paras itsensä. Voi vain olla. Ja se on hämmentävää.


Ollakseni rehellinen, myönnän kuuluvani kuuluisien työnarkomaanien joukkoon. Siksi tämä tyhjä harjoittelukausi on ollut erittäin outo vaihe elämässäni. Varmasti moni muukin kokee turhautuneisuutta tilanteesta. Ehkä jopa inhoa tai vihaa. Erityisesti, kun loppua ei näy vielä missään. Olen kuitenkin oppinut muutaman asian tästä kaikesta. Jos ei ole valmis muuttumaan itse muutoksen mukana, jämähtää paikoilleen muun maailman liikkuessa eteenpäin. Muutos ei välttämättä ole aina positiivinen tai negatiivinen, se on vain muutos edelliseen tilanteeseen. Olen myös oppinut, että pienten arkisten asioiden tuoma nautinto menee usein ohi, kun tekee liikaa liian nopeasti. Tämän vuoksi koen, että pakottava pysähdys on ollut jossain määrin positiivinenkin asia itselleni. Varmasti myös monelle muulle, sillä me teemme todella kovasti töitä, piste. Tilanne ei ole paras mahdollinen, eikä edes hyvä. Kuitenkin meillä on kaikilla mahdollisuus valita mitä haluamme tehdä tällä tilanteella. Tämä on meidän materiaalimme, nyt pitää päättää mitä sillä haluaa tehdä.


Ehkä joku rakastuu näinä aikoina vapaaehtoistyöhön, toinen treenaa kotona kovemmin kuin koskaan ja kapuaa oman uransa huipulle itsenäisellä harjoittelulla tai kolmas ostaa lintukirjan opetellakseen kaikki maailman lintulajit ulkoa. Ehkä nyt on se hetki jolloin voimme aukaista pienen salaisten unelmien rasiamme ja kaivaa sieltä ulos asian tai kaksi toteutettavaksi. Ehkä nyt kun meillä on oikeasti aikaa tehdä mitä haluamme, sillä on vieläkin enemmän merkitystä. Joku on katsonut vuosia salikorttia ja miettinyt, minulla ei ole aikaa. Joku on joutunut luopumaan omista harrastuksistaan tai unelmistaan arjen edessä. Nyt on niiden asioiden hetki. Sinun hetkesi. Ota oma pieni rasiasi ja selaa läpi omia unelmiasi. Suuria ja myös niitä pienempiä. Valitse yksi ja kokeile mitä tapahtuu, jos yrität toteuttaa sen. Sinulla on aikaa.


Monet minun unelmistani jäivät kotisalille odottamaan toista ajankohtaa. Eivätkä nuo unelmat katoa mihinkään, ne odottavat minua siellä palatessani takaisin. Se mitä voin tehdä tällä hetkellä on ylläpitää noita unelmia, joita en voi juuri nyt toteuttaa ja ottaa esille uusia unelmia. Ehkä voimme löytää pienempiä unelmia niiden tilalle, jotka odottavat meitä tämän aikakauden yli. Pelkkä odottaminen ei juuri motivoi tekemään mitään, mutta pienempi unelma odotellessa sen suuren toteutumista, on hyvä potku eteenpäin. Minun pieni väliunelmani on ollut tämä kirjoittaminen. Tämä on yksi niistä pienistä asioista joita rakastaisin tehdä, mutta josta olen joutunut luopumaan arjen edessä. Ota sinäkin pieni unelmasi ja tee siitä totta tänään! Ja kun tämä tilanne menee ohitse, toteutetaan yhdessä ne isot unelmat.

www.taipumattomat.fi
Taipumattomat live -treenit: https://www.youtube.com/channel/UCqP7B-bqz6cofzzciP4MBYA

Haluaisitko sinäkin ryhtyä vierasblogimme kirjoittajaksi tai kolumnistiksi? Voit laittaa meille kirjoituksesti näiden sivujen kautta, tai sähköpostilla osoitteeseen toimitus@rovaniemionline.fi

Tilaa uutiset suoraan sähköpostiisi!
Hyväksyn tietosuojalausekkeen ja käyttöehdot. Palvelun tarjoaa MailChimp ( Lue tästä GDPR )
Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat aina ajankohtaiset Rovaniemen seudun uutiset ja tiedot tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi.
Inhoamme spämmiä. Emme anna sähköpostiosoitettasi kenellekään ulkopuoliselle!
Rovaniemi-Online-Taipumattomat_960_banner-Lappi-Suomi
Jaa somessa
Arvostele tämä artikkeli

toimitus@rovaniemionline.fi

Ei kommentteja

Jätä kommentti

X
X