Adventure Race -seikkailijoita ratkomassa tehtävää.

 Tervetuloa Adventure Race 2024 tapahtumaan lauantaina 25.5.2024 Ounasvaaralle! 

Rovaniemi, Lapin pääkaupunki, tunnetaan monista asioista – joulupukista, revontulista ja ainutlaatuisesta luonnosta. Lisäksi on yksi tapahtuma, joka vetää puoleensa vuosi vuodelta niin paikallisia kuin vierailijoitakin, Adventure Race Rovaniemi, kavereiden kesken AR. Tämä seikkailukilpailu ei ole mikä tahansa kisa, vaan se on (työ)hyvinvointitapahtuma, joka haastaa yritykset ja työyhteisöt hiomaan tiimityötaitoja Ounasvaaran luontoon. Tänä keväänä mukaan on haastettu myös nuoret yrittäjät, joille haluamme tarjota irtioton arjen tiimellyksestä ja palan vihreää kultaa. Eihän Ounasvaara ole mikään tavallinen viherseinä, vaan puhdasta ja raikasta ilmaa, suoraan pohjoisen avokonttorista

Seikkailijaksi itseään tituleeraava Johanna Niemelä, Adventure Race Rovaniemen puuhanainen, on seikkailun taustalla, tuoden yhteen hyvän mielikuvituksen, työn ja seikkailuintohimonsa.

”Kymmenet talkoolaiset, työntekijät ja yhteistyökumppanit tekevät AR:n mahdolliseksi. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni yhteisö pääsisi irtautumaan totutusta työympäristöstään ja hiomaan tiimityötaitoja. Usealle yhteisölle tästä on tullut jo joka keväinen perinne. AR haaste alkaa hyvissä ajoin jo ennen pääpäivää. Yhteisöissä päivitetään tiimien kokoonpanoa, suunnitellaan asuja, treenataan yhdessä ja erikseen sekä pidetään hauskaa. AR alkaakin olla monelle jo perinne Rovaniemellä. Mikä ettei, sillä tänä keväänä tapahtumasta on tulossa suurempi kuin koskaan”, Niemelä kertoo.

Adventure Race Rovaniemi tempaisee osallistujat mukaan seikkailuun, joka on täynnä haasteita ja unohtumattomia hetkiä. Rovaniemen kaupunki, Ounasvaaran lumoava luonto ja vaihteleva maasto tarjoavat täydellisen näyttämön seikkailulle.

“Seikkailijoiden tulee varautua kivikkoisiin polkuihin, ylä- ja alamäkiin sekä vuosittain vaihtuviin erilaisiin tehtävärasteihin, jotka tarjoavat monipuolisia haasteita, fyysisestä suorituskyvystä älylliseen ponnisteluun. Tämä kaikki enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassa”, Niemelä kuvailee.

 

Irtiotto arjen tiimellyksestä

Vaikka osa seikkailijoista lähtee oikeasti kisaamaan, enimmäkseen AR tapahtuma on tiimityölle ja hyvinvoinnille. “Seikkailu vahvistaa osallistujien yhteistyötaitoja, tutustuttaa toisiin ja auttaa purkamaan arjen stressiä”, Niemelä kertoo.

Tapahtuma tarjoaa kolme erilaista sarjaa, jotta jokainen voi löytää omansa. Seikkailusarja on erityisesti niille, jotka haluavat nauttia seikkailusta rennolla otteella. Kisasarja ja pARikisa ovat hieman haastavampia, vaatien enemmän fyysistä kuntoa.

 

Bingo, Get ToGether ja Afterrace -iltatilaisuus

Tänä vuonna Adventure Race Rovaniemi tapahtumaan on tullut muutamia uusia elementtejä, jotka tekevät päivästä entistäkin houkuttelevamman.

“Oukun Rykäisy –bingo, joka on tarkoitettu aktiviteetiksi kaikille tapahtumaan osallistuville seikkailijoille ja ei-seikkailojoille, palkintoja unohtamatta”, Niemelä kertoo.

Toukokuussa on luvassa myös AfterRace seikkailu, iltatilaisuus, joka on täynnä yllätyksiä. Iltatilaisuus pidetään Kemijoen rannassa, ravintola Valdemarissa.

“Tänä vuonna AR seikkailu on osa Suomen Yrittäjien järjestämää nuorten yrittäjien valtakunnallista Get Together –tapahtumaa, jota getoksi kutsutaan. ”GETTO” kutsuu kaikki nuoret yrittäjät ja yrittäjämieliset mukaan kaksipäiväiseen tapahtumaan. Seikkailu on osa nuorten yrittäjien tapahtumaa ja koko viikonloppu huipentuu ravintola Valdemarin AfterRace seikkailuun. Lauantai-iltana haluamme tuoda kaikki yhteen, luoda rennon, hauskan, lappilaisen ilmapiirin, yötöntä yötä ja tunturihumppaa unohtamatta”, Niemelä iloitsee.

 

Juomapiste a´la Arctic Warriors ja paremmat merkkaukset

Vaikka Adventure Race Rovaniemi on vuosi vuodelta saanut hyvää palautetta, kehitettävääkin löytyy.

“Tänä vuonna kiinnitämme entistä enemmän huomiota reitin merkkauksiin. Haluamme varmistaa, että seikkailijat tietävät tarkalleen, minne mennä kussakin sarjassa, jotta voimme tarjota mahdollisimman sujuvan ja tasavertaisen kokemuksen kaikille osallistujille”, Niemelä toteaa.

”Olemme panostaneet myös seikkailuradan varrelta löytyvään tankkauspisteeseen, johon olemme saaneet kumppaniksi arktisia soturikasveja tarjoavan paikallisen yrityksen Arctic Warriorsin”.

 

SEIKKAILUN FAKTAT:

Aika: la 25.5.2024 klo 08.00–18.00
Paikka: Lapland Hotels Ounasvaara
Verkkosivut: www.adventurerace.fi
Hanki liput ja ilmoittaudu: https://ssl.eventilla.com/event/JBqqL

 

AFTERRACE FAKTAT:

Aika: la 25.5.2024 klo 20.00

Paikka: Ravintola Valdemari

AR tapahtumaan osallistuneille maksuton