RolloVappu tapahtuma järjestetään Heppapuistossa 1.5

RolloVappu valtaa Heppapuiston Vappupäivänä – mukana hevosia

 

Rovaniemen Yrittäjät ry:n järjestämä RolloVappu, juhlitaan tänä vuonna perinteisesti 1.toukokuuta eli vappupäivänä. Edellisvuoden tavoin tapahtumapaikkana toimii Toripuistikon Heppapuisto. Tapahtuma on kaikille avoin ilmaistapahtuma – koko perheen piknik, kuten järjestäjät sanovat.

Hevoset saapuvat Heppapuistoon

RolloVappu -tapahtumasta on tullut osa rovaniemeläistä tapaa viettää vappua. Tuhannet ihmiset kerääntyvät Heppapuistoon nauttimaan erilaisista aktiviteeteistä, syömään vappuherkkuja ja kuuntelemaan menevää musiikkia. Miksi yrittäjäjärjestö haluaa tarjota kaupunkilaisille tällaisen Vapputapahtuman?

– Haluamme jatkaa toista kymmentä vuotta vanhaa perinnettä. Vappu on työväen juhla ja me yrittäjäjärjestönä haluamme viestiä tapahtuman kautta, että työnantajat ja työntekijät ovat tärkeitä toisilleen. Hyvän jakaminen on ollut meille tärkeää ja tulee aina olemaan, tapahtumavastaava Timo Tapaninen Rovaniemen Yrittäjistä kertoo.

Aikaisimpina vuosina RolloVappu on tarjonnut kävijöilleen vapunajan toriherkkuja kuten simaa, munkkia, makkaraa, lakuja ja lättyjä. Mitä erityistä on tänä vuonna ohjelmassa?

– Tänä vuonna Heppapuistoon tulee hevosia. Tarjolla on vankkuriajeluja koko perheelle – pientä maksua vastaan. Myös ponia voi käydä rapsuttelemassa ja pääsee sitä talutusratsastamaankin, Tapaninen paljastaa.

– Alueelle tulee kaksi pomppulinnaa, urheiluseurat esittelevät toimintaansa ja tänä vuonna satsaamme aikaisempaa enemmän ruokapuoleen, jotta lounaankin voisi syödä alueella lähtemättä keskustaan, Tapaninen jatkaa.

Live-musiikkia, tanssia ja taikuutta

RolloVapussa tärkeässä roolissa on myös lavaohjelma. Kuka mahtaa pitää vappupuheen tänä vuonna?

– Vappupuheen tulee pitämään Lapin Yrittäjien tuore toiminnanjohtaja Ella-Noora Kauppinen. Qinttana -bändi vastaa lavalla live-musiikista ja lisäksi siellä nähdään Taikuri Juha-Matti Ristiharjun kaksi showta sekä Hotcakesin kaksi tanssiesitystä, Tapaninen listaa.

Iloinen tapahtuma varsinkin lapsille

Vaikka RolloVappu on kaikille avoin tapahtuma, on sen suunnittelussa otettu erityisesti huomioon lasten viihtyvyys.

– Vappuna myös aikuiset voivat riehaantua lasten tavoin. Heppapuistoon tulee muun muassa Kauppakeskus Revontulen maskotti Repolainen antamaan ”yläläpyjä”, tarjolla on ilmapalloja sekä hattaroita on ja huhujen mukaan Likiliike on tuomassa tapahtumaan jonkin sortin saippuakuplakoneen, Tapaninen kertoo lopuksi.

Tapahtuma on maksuton. Tapahtuma alkaa kello 11 ja kestää kello 16 saakka

 

Teksti: Rovaniemen Yrittäjät
Kuva: Timo Tapaninen

 

RolloVappu 2024

Aika: 1.5.2024 klo 11:00 – 16:00
Paikka: Heppapuisto / Torinpuistikko
Järjestäjä: Rovaniemen Yrittäjät ry
Hinta: Sisäänpääsy ja ohjelma maksuttomia. Vankkuriajelu, ruoat, juomat ja herkut maksullisia.
Verkkosivu: www.rollovappu.fi

 

Ohjelma (lavalla)

11:00 RolloVapun avaus
11:30 Qinttana -bändi – musiikkia
12:00 Vappupuhe, Ella-Noora Kauppi
12:10 Taikuri Juha-Matti Ristiharju
13:00 Hotcakes tanssiesitys
13:50 Hotcakes tanssiesitys
14:00 Qinttana -bändi – musiikkia
15:00 Taikuri Juha-Matti Ristiharju
15:20 Arvonnat
16:00 Päätös

 

Kuvat:

  1. RolloVappu järjestetään Heppapuistossa, kuten edellisenä vuonna

 

Päivitys 25.4.2024: Bändin nimi vaihdettu Quinttanasta Qinttanaan.

www.rovaniemionline.fi