Arctic Snow Hotel | Upea paikka myös paikalliselle | kävimme yöpymässä

16.03.21

Arctic Snow Hotel & Glass Igloos on Rovaniemellä Lehtojärvellä sijaitseva arktinen matkailukohde. Kävimme perheemme voimin tutustumassa tähän yleensä vain kaukomatkailijoiden suosimaan kohteeseen.

Arctic Snow Hotel & Glass Igloos on majoituspaikkana kaikessa mielenkiintoisuudessaan mukava kokemus. Emme olleet yötä itse lumihotellissa, vaan perheiglussa. Siellä oli lokoisat moottorisoidut sängyt sekä tietenkin upeat näkymät yötaivaalle.

Meidän yöpymisen aikaan Arctic Snow Hotel & Glass Igloossa ei ollut muita perheitä, kuin kymmenkunta. Kotaravintola oli auki, mutta sielläkin oli ajankohtaan tyypillisesti hiljaista. Lapset söivät poronkäristystä ja pottumuusia ja me aikuiset kodan avotulella loimutettua lohta.

Näin rovaniemeläisenä minua on kiinnostanut iglussa yöpyminen jo monta vuotta, ja nyt pääsimme sen kokemaan lasten kanssa. Nähtävää ja ihmeteltävää riitti, vaikka olenkin nähnyt työni vuoksi paljon Lapin majoituskohteita. Olihan se yö lasikuvun alla mieleenpainuva.

Runsaan aamupalan jälkeen lähdimme tutustumaan lumihotelliin. Siellä oli kyllä varsinkin lapsille äimisteltävää; lukuisia lumihuoneita, jääbaari, jäinen liukumäki ja useita erilaisia jäätaideteoksia. “Miten joku voi osata rakentaa tuollaisia?”, oli lasten suurin kysymys.

Lumihotellin jääveistokset vaihtuvat vuosittain ja sinne on kyllä mukava mennä myös ensivuonna. Alueelle pääsee, vaikka ei yövykään iglussa tai lumihotellissa. Tämän jutun lopussa on kuvia eri puolilta lumihotellia ja sen ympäristöä.

Vaikka Arctic Snow Hotel & Glass Igloos on selvästikin suunnattu ulkomaalaisille vierailijoille, on se kyllä tosi hieno paikka ja kiva kokemus myös meille paikallisille ja uskoisin, että muillekin suomalaisille. Nyt hinnat ovat aika alhaalla, joten suosittelemme kyllä muitakin käymään tutustumassa paikkaan ja mikäli siihen on mahdollisuus, myös yöpymään kohteessa. Ja jos aivan heittäydytte hurjaksi, voi hotellissa ottaa myös jääsaunan ja jacuzzin käyttöönsä, korvausta vastaan.

Tälle keväällä 2021 kannattaa jo Lehtojärvellä käyntiä hieman jouduttaa, sillä lumihotellille on luontaista, että se sulaa kevään edetessä. Hyvä on myös muistaa pukeutua lämpimästi. Paikka soveltuu myös kokousten viettoon ja virkistäytymiseen.

Tässä hieman kuvia reissusta:

Lisätietoja: Arctic Snow Hotel & Glass Igloos | https://arcticsnowhotel.fi/
Videon tuotanto ja valokuvat: Evigo | https://www.evigo.fi/

Voit olla kiinnostunut myös näistä!